Update articol:

EximBank garantează credite de 15 milioane de lei acordate de Banca Românească societății Green PC Ambalaje

Banca Românească a acordat Green PC Ambalaje, una dintre cele mai importante companii românești din domeniul managementului deșeurilor din flux comercial-industrial, două finanțări în valoare totală de 15 milioane de lei, pentru care EximBank a emis garanții în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19 pe care o implementează în urma mandatului primit din partea statului român.

Cele două finanțări – credit de investiții de 10 milioane de lei, respectiv linie de credit de 5 milioane de lei – vor permite societății să construiască o nouă hală industrială și să achiziționeze utilajele necesare pentru reciclarea, repararea si reutilizarea unor fluxuri de deșeuri colectate, precum și să-și asigure necesarul de lichiditate pentru desfășurarea activității curente.

Filozofia noastră este aceea de a fi prietenoși cu mediul înconjurător, de a respecta ierarhia valorificării deșeurilor și de a asigura reciclarea, valorificarea și eliminarea la standarde ridicate, iar pentru aceasta investim permanent în dezvoltarea de tehnologii care respectă cele mai înalte standarde europene şi internaţionale. De aceea, suntem încântați că am reușit să găsim parteneri financiari ca Banca Românească și EximBank care să ne asigure fondurile necesare pentru desfășurarea activității și care să ne susțină în demersul nostru de a ne extinde capacitatea de reciclare a deșeurilor. Este o investiție importantă care se încadrează în economia circulară generând astfel beneficii majore pentru mediu prin reciclarea și reutilizarea materialelor, în acord cu obiectivele pe termen mediu și lung ale României și ale Uniunii Europene”, a spus Cristian Lazăr CEO al Green PC Ambalaje.

Green PC Ambalaje s-a desprins în 2018 din grupul Iridex, acționând astfel ca o entitate separată, specializată în servicii profesionale de management al deșeurilor pentru companiile care desfășoară activități de producție și retail din România. Compania gestionează lunar peste 7.000 de tone de deșeuri de ambalaje, industriale sau periculoase de la cele peste 150 de hypermarketuri și alți 300 de clienți (fabrici, centre comerciale sau logistică, restaurante) din fiecare județ care ajung să fie reciclate și transformate din nou în ambalaje sau energie electrică. Aflată în continuă expansiune, rețeaua Green Ambalaje deține în acest moment 9 puncte de lucru ce asigură colectarea, sortarea și depozitarea temporară a deșeurilor și estimează ca până la finele acestui an rețeaua să fie extinsă până la 13 puncte de lucru asigurând acoperire națională completă. Compania are peste 280 de angajați și a încheiat 2020 cu afaceri de 62,5 mil. lei.

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii