Update articol:
”Banking Forum Online by Financial Intelligence”

Florin Cîțu: “Vrem să facem din fuziunea Banca Românească una de succes”; “CEC Bank trebuie modernizat”; “Banca de Dezvoltare va fi activă probabil în 2022”

Sursa foto: facebook.com

Strategia statului pentru activele sale financiare are ca obiectiv eficientizarea și creșterea profitabilității, a declarat Florin Cîțu, la ”Banking Forum Online by Financial Intelligence”, precizând: “Suntem în competiție cu sistemul privat care este cu mult înaintea noastră în anumite privințe”.

Florin Cîțu a explicat: “În ceea ce privește activele financiare ale statului, avem o strategie la care ne gândim pentru perioada următoare, care le implică pe toate.

În ceea ce privește Eximbank, este fuziunea cu Banca Românească care a fost făcută înainte c noi să preluăm acest mandat. Acum dacă a fost făcută și nu a mai putut fi întoarsă, cel puțin vreau să fie o fuziune de succes.

De asemenea, vrem să modernizăm CEC Bank, este clar că poate să fie un competitor important pe piața financiar bancară și trebuie modernizată.

Urmează Banca de Dezvoltare care probabil că va fi activă în 2022. Este nevoie de ea pentru că prin această bancă de dezvoltare putem să atragem anumite finanțări care vin în România de la Comisia Europeană doar printr-un astfel de vehicul. În trecut, România a pierdut bani pentru că nu a avut un astfel de vehicul”.

Florin Cîțu: După 1 ianuarie, putem să ne gândim la o prelungire a amânării ratelor până la variante mai soft, dar trebuie discutat cu sistemul bancar

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)