Update articol:

Acționarii Transgaz au aprobat ca BERD să intre acționar cu 25% în Vestmoldtransgaz

Acționarii Transgaz au aprobat, azi, ca BERD să intre acționar cu 25% în Vestmoldtransgaz, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti.

AGA a aprobat încheierea unei tranzacții cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare („BERD”) ce presupune (a) subscrierea de către BERD a unei părți sociale nou emise de către Vestmoldtransgaz SRL pentru suma de 20 milioane Euro, BERD devenind astfel asociat în Vestmoldtransgaz SRL cu 25% din capitalul său social și (b) asumarea de către Eurotransgaz SRL și SNTGN Transgaz SA, în solidar, a obligației de a cumpăra de la BERD participația BERD în Vestmoldtransgaz SRL la un preț prestabilit la momentul la care BERD își exercită opțiunea de vânzare a participației BERD în Vestmoldtransgaz SRL, potrivit raportului.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anuntat reccent ca a achiziționat o cotă de participare în compania de transport gaze Vestmoldtransgaz care operează conducta de transport gaze nou construită Ungheni-Chișinău.  Astfel, BERD a investit 20 milioane de euro ca parte din majorarea de capital a Vestmoldtransgaz, parte din Transgaz.

Înființată în 2014, Vestmoldtransgaz deține și administrează rețeaua de conducte de gaze din vestul Moldovei și oferă servicii de transport gaze naturale în Moldova. În 2018, aceasta a fost preluată de către Eurotransgaz srl, o subsidiară a SNTGN Transgaz SA (Transgaz), compania care operează sistemul românesc de transport gaze naturale.

Conducta de transport gaze Ungheni-Chișinău cu o lungime de 120 km va deveni în curând operațională și va întregi interconectarea sistemelor de transport gaze din România și Moldova prin racordarea Chișinăului la conducta de interconectare Iași-Ungheni între orașul estic al României, Iași și Ungheni, un oraș din Republica Moldova, la granița cu România.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020