Update articol:

Acțiunile China Evergrande au fost oprite, urmează să fie dezvăluite „informații privilegiate”

Acțiunile China Evergrande Group au fost suspendate luni de la tranzacționare, în așteptarea publicării de „informații privilegiate”, a anunţat dezvoltatorul imobiliar fără a detalia, potrivit Reuters.

Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator din lume, se străduiește să ramburseze datorii de peste 300 de miliarde de dolari, inclusiv obligațiuni de pe piața internațională de aproape 20 de miliarde de dolari, care au fost considerate a fi în default de către firmele de rating luna trecută, după ce Evergrande a ratat plățile.

Dezvoltatorul imobiliar a ratat plăți noi în valoare de 255 de milioane de dolari scadente marțea trecută < VG162759965=>, deși acestea au o perioadă de grație de 30 de zile.

Firma a înființat un comitet de management al riscului cu mai mulți membri ai companiilor de stat și a declarat că se va implica activ în discuţiile ccu creditorii săi.

Presa locală a informat în weekend că guvernul orașului Hainan a ordonat lui Evergrande pe 30 decembrie să demoleze 39 de clădiri rezidențiale în termen de 10 zile, din cauza construcției ilegale.

Clădirile se întindeau pe o suprafață de 435.000 de metri pătrați, potrivit informaţiilor care citează o notificare oficială către Evergrande din Hainan. Evergrande nu a răspuns la cererea de comentarii cu privire la dezvoltarea Hainan.

Vineri, Evergrande a spus că fiecare investitor în produsul său de gestionare a averii se poate aștepta să primească 8.000 de yuani (1.257 USD) pe lună drept plată a principalului timp de trei luni, indiferent de momentul scadenței investiției.  Mișcarea evidențiază adâncirea strângerii lichidităților la dezvoltatorul imobiliar.

„Piața urmărește vânzarea activelor Evergrande pentru a-și rambursa datoria, dar procesul va dura timp”, a declarat Conita Hung, director de strategie de investiții la Tiger Faith Asset Management.

Evergrande a declarat săptămâna trecută că 91,7% din proiectele sale naționale au reluat construcția după trei luni de efort. Multe proiecte au fost oprite anterior, după ce dezvoltatorul nu și-a plătit numeroșii furnizori și antreprenori.

Acțiunile Evergrande au scăzut cu 89% anul trecut, închizându-se vineri la 1,59 USD.

 

BVB | Știri BVB