Update articol:
Confirmare

Acțiunile COMCM reintră la tranzacționare, din 3 iunie, după aproape cinci ani de suspendare

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis reintroducerea la tranzacţionare a acţiunilor COMCM (CMCM), din 3 iunie, potrivit unui raport transmis BVB, care confirmă informațiile publicate ieri de financialintelligence.ro

Acțiunile COMCM reintră la tranzacționare, după aproape cinci ani de suspendare.

ASF nu a permis tranzacționarea acțiunilor CMCM, pe fondul scandalului din 2014 dintre acționarii mari ai companiei – SIF Transilvania (cu 56,72%) și grupul de acționari din jurul omului de afaceri Constantin Frățilă (cu o deținere cumulată de 41,65%).

Acum, ASF a motivat decizia prin faptul că societatea are o conducere înregistrată la Registrul Comerțului. ASF consideră că investitorii au fost informați corespunzător cu privire la organele de conducere, dar și la situațiile financiare ale companiei. Astfel, Autoritatea a concluzionat că nu mai există motivele care au stat la baza suspendării titlurilor CMCM.

 Decizia de reintroducere a CMCM la tranzacționare este relevantă, întrucât, pe 6 martie, acționarii SIF Transilvania au aprobat un program de răscumpărare de maxim 7,5% din acțiuni, în cadrul căruia va fi oferit, la schimb, pachetul majoritar deținut de societate la COMCM Constanța. 

Programul lăsa posibiliatatea de exit lui Constantin Frățilă, care a dus ani de zile lupte cu conducerea executivă a SIF3, acesta urmând să primească în schimbul celor aproximativ 5% din SIF3 pachetul majoritar de la COMCM.

O problemă este faptul că oferta de răscumpărare a SIF Transilvania, aprobată de acționari, a fost contestată în instanță.