Update articol:

Oferta de răscumpărare a SIF Transilvania, aprobată de acționari, contestată în instanță (Articol actualiazat cu anunțul SIF3)

*Actualizare SIF Transilvania a anunțat că a fost citată în Dosarul privind suspendarea executării prevederilor art. 2 din Hotărârea nr. 1/06.03.2019 a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor S.I.F. Transilvania.

SIF3 a transmis, astăzi, Bursei de Valori București: “S.I.F. Transilvania aduce la cunoștința acționarilor și investitorilor faptul că, în data de 15.04.2019, a primit o citație în Dosarul nr. 1380/62/2019 aflat pe rolul Tribunalului Brașov, având ca obiect cererea de ordonanță președințială prin care Cucinschi Victoria, în calitate de acționar al societății, a solicitat suspendarea executării prevederilor art. 2 din Hotărârea nr. 1/06.03.2019 a Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor S.I.F. Transilvania.

Reamintim faptul că la art. 2 al Hotărârii A.G.E.A. mai sus-menționate, acționarii au aprobat derularea unui program de răscumpărare a acțiunilor proprii reprezentând 7,5 % din capitalul social”.

….

Oferta de răscumpărare a SIF Transilvania (SIF3), aprobată de acționari pe 6 martie, a fost contestată în instanță.

Tribunalul Brașov a înregistrat, pe 4 aprilie, două procese împotriva SIF Transilvania, inițiate de Victoria Cucinschi – o acţiune în anulare a hotarârii AGA și o ordonanţă preşedinţială (pentru suspendare efectelor hotărârii AGA). Conform unor surse, cele două procese se referă la AGA SIF3 din 6 aprilie, când a fost aprobat un program de răscumpărare.

Conform companiei, programul de răscumpărare vizează maxim 7,5% din acțiuni, iar în cadrul acestuia va fi oferit, la schimb, pachetul majoritar deținut de societate la COMCM Constanța (56,72%) – momentan suspendată de la tranzacționare.

Anterior AGA, ASF a transmis că acţiunile emise de societatea COMCM S.A. nu pot face obiectul unei oferte publice, în lipsa clarificării situaţiei societăţii şi reintroducerii la tranzacţionare.

Recent, Mihai Fercală, președintele executiv SIF Transilvania, ne-a declarat că SIF3 pregătește prospectul pentru oferta de răscumpărare și că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu are temei legal să îl respingă.

Conform unui raport SIF Moldova din 2014, o persoană cu numele Cucinschi Victoria a avut un proces cu SIF Moldova, având ca obiect sistare indemnizație de somaj.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Finalizarea programului de rascumparare a actiunilor proprii

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/07/2020)

Convocare AGEA pentru data de 21 august 2020

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 29.06-03.07.2020