Update articol:

Actriţa Corinne Masiero a protestat goală la premiile Cesar: “Fără cultură, fără viitor” şi “Dă-ne arta înapoi, Jean” (video)

Actriţa Corinne Masiero, în vârstă de 57 de ani,  a protestat la gala premiilor Cesar, dezbrăcându-se pe scenă şi având inscripţionat pe piele mesajele: “Fără cultură, fără viitor” şi “Dă-ne arta înapoi, Jean”, făcând astfel referire la premierul francez Jean Castex care a impus închiderea teatrelor şi cinematografelor.

Corinne Masiero, în vârstă de 57 de ani, a îmbrăcat un costum de măgar peste o rochie pătată de sânge, înainte de a se dezbrăca pe scenă la echivalentul premiilor Oscar din Franța.

 

“Toţi suntem goi acum”, a spus ea, referindu-se la faptul că teatrele şi cinematografele din Franţa sunt închise. Cinematografele sunt închise în Franța de mai bine de trei luni.

Alți actori și regizori au făcut cereri similare în timpul spectacolului. “Copiii mei pot merge la Zara, dar nu la cinematograf. Este de neînţeles”, a declarat Stéphane Demoustier, care a primit premiul Cesar pentru cel mai bun scenariu adaptat pentru “La fille au bracelet”.

În decembrie anul trecut, sute de actori, regizori de teatru, muzicieni, tehnicieni de film și critici și mulți alții din lumea culturii franceze au protestat la Paris și în alte orașe împotriva închiderii de către guvern a locurilor de cultură.

Masiero a fost invitată la ceremonie pentru a prezenta premiul pentru cele mai bune costume.

Premiul pentru cel mai bun film a revenit comediei întunecate a lui Albert Dupontel, Adieu Les Cons (Goodbye Morons). Filmul – care descrie căutarea disperată a unei femei grav bolnavă a copilul ei – a câștigat șapte Césars, inclusiv unul pentru cel mai bun regizor.

Laure Calamy a fost numită cea mai bună actriţă pentru rolul din “Antoinette dans les Cévennes”, iar cel mai bun actor în rol principal a fost desemnat Sami Bouajila pentru “Un fils”.

Cel mai bun film străin s-a dus la Danemarca Another Round, în regia lui Thomas Vinterberg, care arată un grup de prieteni care încearcă să-și îmbunătățească viața prin menținerea unui nivel permanent de alcool în sânge.

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022