Update articol:
ISARESCU, reacţie la Teodorovici şi la taxa pe lăcomie: Guvernul nu trebuia să adopte o „bombă greu de înțeles” fără discuții cu băncile și cu Banca Centrală (vezi video)

ACTUALIZARE – Isărescu despre posibila candidatura la CA al BNR: “Nici presa internaţională şi nici cea locală nu pot să intre în intimităţile mele”

Presa internaţională nu poate să intre în intimităţile mele, a declarat, astăzi,  Mugur Isarescu, întrebat dacă mai este interesat de candidatura la CA BNR din acest an (vezi min 21). Nici presa locală, a adăugat Guvernatorul.  

…………….

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a declarat marți că taxa pe lăcomie este o „trăsnaie” și a spus că Guvernul nu trebuia să adopte pe finalul anului o „bombă greu de înțeles” fără discuții cu băncile și cu banca centrală.

 

Întrebat cum comentează nemulțumirile băncilor legată de taxa pe nivelul ROBOR, Isărescu a răspuns: „Principalul element de nemulţumire este că atunci cand vii cu o asemenea măsură, s-a mai luat prin Europa dar nu legat de ROBOR, asta este o inovaţie între ghilimele, s-a discutat cu industria, așa spune şi Constituţia, deci discuţi cu industria bancară, nu vii la sfârşit de an, în prag de Crăciun cu o bombă din asta greu de înţeles. Eu cred că domnul ministru de Finanţe trebuie să discute în clar cu industria, am şi eu nelămuriri cum se aplică, trebuie să spun că avem şi noi, sunt părţi din lege pe care cu greu le înţelegem”. Isărescu a mai spus că BNR încă se „chinuie” să înțeleagă taxa pe lăcomie.

BNR nu a făcut presiuni pentru ca băncile să nu scadă ROBOR, aşa cum a acuzat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici. „Întrebați-l pe dânsul ce a vrut să spună. Nu știu ce a vrut să spună. Ce presiuni? Noi nu facem presiuni, dacă apare o problemă mișcăm dobânda în sus și în jos. Ce, ne jucăm cu asta? E principalul instrument de politică monetară. Deci asta e o aiureală că am făcut noi presiuni. Ce presiuni să facem?”.

Guvernatorul susţine, potrivit ştiripesurse.ro,  că Teodorovici nu l-a chemat până acum la o discuție: “Nu știu, am auzit așa prin piață, ca să zic așa. Dar aceste discuții nu se fac ca o șuetă la televizor. Nu am primit niciun document. Nu am ce să comentez”. 

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/08/2022)

Convocare AGA O & E 22.09.2022(23.09.2022)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/08/2022)

Convocare AGEA - 12 Oct 2022 - Actualizare act constitutiv

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014