Update articol:

Adrian Tănase, BVB: „Vrem clarificări cât mai rapide privind strategia guvernului pentru sistemul privat de pensii” (video)

Adrian Tanase, CEO Bursa de Valori Bucuresti

 

• „Aşteptările noastre sunt să promovăm la un moment dat la statutul de piaţă emergentă, nu ştim dacă se va întâmpla asta miercuri, 26 septembrie”, a declarat Adrian Tănase, directorul general BVB. Miercuri, agenţia de evaluare FTSE trebuie să anunţe dacă BVB trece la nivelul de piaţă emergentă, de la piaţă de frontieră.

 

CEO-ul BVB Adrian Tănase este optimist privind trecerea la statutul de piață emergentă

Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București, este optimist cu privire la anunțul FTSE, din 26 septembrie, legat de evaluarea în vederea trecerii la statutul de piață emergentă. Acesta se așteaptă ca România să râmână pe lista de monitorizare și consideră că listarea Hidroelectrica ar ajuta la o promovare, conform interviului acordat Financialintelligence.ro.

Publicată de Financial Intelligence pe Luni, 24 Septembrie 2018

• „Este foarte greu să dăm un orizont de timp privind atingerea unui număr de 100.000 de investitori activi la BVB. Dar cred că putem realiza acest număr prin strategii corecte de marketing ale ideii de investiţii pe piaţa de capital. Vrem să vedem că numărul de conturi active creşte, am vrea ca pe parcursul mandatului meu să imprimăm acest trend”.

• „Vrem clarificări cât mai rapide în ceea ce priveşte strategia guvernului pentru sistemul privat de pensii, întrucât incertitudinea nu place deloc nici unui participant la piaţă, fie el investitor sau emitent. Incertitudinea politică este cel mai greu de cuantificat de către oricine”.

• „Credem că trendul din 2017 şi 2018, când multe companii din domeniul privat au venit la cota BVB, va continua”.

• „Mai avem speranţe pentru listarea Hidroelectrica. Sper să se întâmple în mandatul meu. Dar decizia este la cel care gestionează pachetul de acţiuni. Această listare ar ajuta mult la trecerea BVB la statutul de piaţă emergentă”.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni