Update articol:
LUNA PIEȚEI DE CAPITAL – DOI ANI DE PIAȚĂ EMERGENTĂ - FORUMUL PIEȚEI DE CAPITAL BY FINANCIAL INTELLIGENCE

Tănase (BVB):Listarea Hidroelectrica ar fi un mare plus în procesul de promovare la statutul de piaţă emergentă de către MSCI

Listarea Hidroelectrica ar fi un mare plus în procesul de promovare la statutul de piaţă emergentă de către MSCI, piaţa din România având încă probleme cantitative, a explicat, luni, Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), la a V-a ediţie a Forumului Pieţei de Capital, organizat de Financial Intelligence.

“Sunt trei companii sau chiar patru care sunt aproape de îndeplinirea criteriilor cantitative, la MSCI însă ne trebuie mai multă consistenţă la îndeplinirea acestor criterii….Am putea să ne aşteptăm ca într-un termen foarte scurt să fim incluşi pe un Watchlist pentru că parcurge acelaşi drum ca la FTSE Russell, să fim incluşi într-un Watchlist pentru promovare şi după aceea să fim promovaţi la statutul de piaţă emergentă şi de către MSCI ( – dacă s-ar lista Hidroelectrica – n.r.). Deci listarea Hidro ar fi un mare, mare plus în tot acest proces”, a spus Adrian Tănase.

El a afirmat că Bursa doreşte să se consolideze acest statut de piaţă emergentă, să fie din ce în ce mai mult companii incluse în indicii FTSE Russell şi să se realizeze un upgrade de către al doilea furnizor de indici din zona de pieţe emergente, MSCI.

Adrian Tănase a afirmat că pentru promovare este nevoie să fie îndeplinite criteriile cantitative iar în prezent România nu are companii îndeajuns de mari şi îndeajuns de lichide pentru promovare.

El s-a arătat optimist în ceea ce priveşte evoluţia Bursei şi a spus că, în momentul în care condiţiile se vor normaliza din punct de vedere al riscurilor specifice, piaţa de listări ar putea să se reactiveze. Chiar şi în aceste condiţii, anul acesta au avut loc 10 listări pe piaţa AeRO, dar şi 20 de emisiuni de obligaţiuni.

Pe de altă parte, cu privire la proiectul Contrapărţii Centrale, directorul general al BVB a precizat că acesta se află într-o zonă tehnică a autorizării astfel încât să poată fi autorizată şi funcţională spre jumătatea anului viitor.

Fondul Proprietatea şi Hidroelectrica au selectat consorţiul de bănci de investiţii pentru Oferta Publică Iniţială (IPO), care este compus din bănci de investiţii internaţionale, regionale şi locale, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, Franklin Templeton International Services, administrator unic al Fondului Proprietatea.

BVB | Știri BVB

ROMCAB SA (MCAB) (29/11/2023)

Suspendare provizorie sentinta faliment actionar majoritar

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (29/11/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 21/22.12.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (29/11/2023)

Electrica a atras o noua finantare de 17,4 mil. euro prin Fondul de Modernizare

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/11/2023)

Depunere Oferta publica de cumparare actiuni EVER