Update articol:

Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti: Huawei reprezintă o cale greșită pentru dezvoltarea 5G

Huawei reprezintă o cale greșită pentru dezvoltarea 5G, a scris Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA la Bucureşti, într-un editorial pentru ziare.com.

Acesta spune că tehnologia 5G oferă oportunități, dar, aflată în mâini greșite, amenință securitatea națională: Trebuie să ne asigurăm că folosim companii care continuă să dezvolte tehnologii 5G de încredere, cum sunt Ericsson, Nokia, Samsung și Qualcomm. Aceste companii reprezintă o soluție la amenințarea provocată de firmele de tehnologie care au legături cu Partidul Comunist Chinez.

Huawei, spre deosebire de aceste companii de încredere, a fost pusă sub acuzare, săptămâna trecută, de Departamentul de Justiție al SUA pentru fraude și complot pentru a fură secrete comerciale. În cadrul schemei pe care a folosit-o de zeci de ani, Huawei a plătit bonusuri angajaților care au furat informații confidențiale de la concurenții din Statele Unite.

(…) Prezența companiilor chineze în rețelele 5G periclitează securitatea acestora. Singură modalitate de a proteja securitatea 5G este să o construim cu companii în care putem avea încredere. Includerea echipamentelor chineze în orice parte a unei rețele 5G creează riscuri inacceptabile pentru securitatea națională, pentru infrastructură critică, confidențialitatea și drepturile omului”.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (27/03/2020)

Lansare laborator RT PCR; actualizare informare privind caz pozitiv COVID-19

VRANCART SA (VNC) (27/03/2020)

Comunicat - Masuri Covid-19

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/03/2020)

Suspendare temporara procedura de selectie si numire Director Financiar provizor

MECANICA FINA SA (MECE) (27/03/2020)

Raport auditor - art. 82, Legea 24/2017 - SEM. 2 2019