Update articol:

Alexandru Petrescu, fost ministru al Comunicațiilor: “Guvernul Orban îngroapă digitalizarea României pas cu pas”

Guvernul Orban îngroapă digitalizarea României pas cu pas, susține fostul ministru al Comunicațiilor Alexandru Petrescu.

Acesta explică: “Deși președintele Iohannis și toată suflarea liberală clamează digitalizarea ca o prioritate a României, guvernul Președintelui eșuează în a livra o arhitectură instituțională care să pună în aplicare acest deziderat.
Și pentru că nu are o înțelegere clară asupra importanței digitalizarii în economia României și nici un plan de măsuri concrete pentu susținerea industriei TIC românească, guvernul Orban face digitalizarea pas cu pas, dar în direcția total greșită:
1 .Primul pas “important” a fost cel de a desființa Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.
2. Cel de-al doilea pas s-a concretizat prin schimbarea unei litere în denumirea acronimă a instituției cu atribuții în implementarea Agendei Digitale a României – AADR s-a transformat în ADR, prin reducerea posturilor și prin mutarea acesteia în coordonarea Secretariatului General al Guvernului.
3. Al treilea pas, înfăptuit cu trombă, în ultima ședința de Guvern a anului 2019, prin Ordonanță de Urgență, a fost preluarea de către ADR de la fostul Minister al Comunicațiilor și Societății Informaționale, de structuri care NU EXISTĂ “toate activitățile și structurile Organismului Intermediar pentru Promovarea Societății Informaționale și ale Unității de Implementare Proiecte (UIP) – POAT.”( cf OUG 90/2019)
Atenție domnule Prim-Ministru, domnule președinte al ADR, țin să va aduc la cunoștință că în Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale NU EXISTĂ o structura per se denumită “Unitate de Implementare Proiecte (UIP) – POAT.” Acest UIP era o denumire generică pe care o utilizăm pentru a denumi echipa proiectului “Sprijin pentru identificarea, gestionarea şi implementarea proiectelor Ministerului Comunicațiilor și pentru Societatea Informaţională finanţate în cadrul axei 2 POC 2014-2020”, depus în cadrul POAT, beneficiar fiind MCSI.
Încă stau și mă gândesc cum această ultima OUG a primit avizul Ministerului Fondurilor Europene, al Ministerului Justiției, dar mai ales al Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor care se presupune că păstorește în prezent sectorul TIC din România?
Din păcate, acest tip de măsuri neinspirate nu face decât să ne îndepărteze și mai mult de ceea ce ne dorim cu toții: optimizarea administrației publice prin digitalizare și implementarea proiectelor cu finanțare europeană în domeniu”.

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (02/12/2020)

Corectia valorii dividendului brut per actiune

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (02/12/2020)

Semnarea unui contract de creditare: ProCredit Bank - Dendrio

TURBO LONG ON BRD GROUPE SICIETE GENERALE SA (RCBRDTL3) (02/12/2020)

Notificare Raiffeisen Centrobank AG - modificare limita variatie din 03.12.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (02/12/2020)

Incheierea procesului de fuziune a societatilor de servicii energetice

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (02/12/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 23 - 27.11.2020