Update articol:
INTERVIU - Agenția de turism Paralela 45 împlineşte anul viitor 30 de ani de activitate pe piaţa turistică

Alin Burcea: “Lumea își cumpără locuințe, dar nu se vinde orice ca în 2007- 2008” (partea III)

Agenția de turism Paralela 45 împlineşte anul viitor 30 de ani de activitate pe piaţa turistică. Domnul Alin Burcea a avut amabilitatea să ne ofere un interviu în care ne-a expus punctul domniei sale de vedere cu privire la piața imobiliară din România. Astăzi vă prezentăm partea a treia a interviului. 

Reporter: Ce ne puteți spune despre ansamblul rezidențial Club Lac Snagov? Care este valoarea investiției? Câte apartamente ați vândut până acum? 

Alin Burcea: Practic a fost gândit să îl vând. Am vândut o parte, vreo 22 de apartamente din 80 și am rămas cu vreo 58.

Valoarea investiției în acest ansamblu a fost de vreo 6 milioane de euro. 

Și bineînțeles că la vânzare trebuia să fie în jur de 8 milioane ca să câștig și eu un milion și ceva, dar am vândut doar un sfert.

Din fericire mai am de vândut două apartamente și termin creditul pentru acest ansamblu. Teoretic sunt în discuții cu două persoane și dacă le cumpără, am terminat creditul pe Snagov.

Reporter: Care este opinia dvs cu privire la piața imobiliară din România în acest moment? Intenționați să mai construiți și alte ansambluri rezidențiale? Unde?   

Alin Burcea: Piața Imobiliară în România este foarte concentrată pe anumite produse. Adică se vând fie apartamente standard de 65.000 de euro cu două camere, la gura de metrou, fie apartamente scumpe și bine poziționate. Dar încă se vând apartamente. Nu prea se vând la margine pentru că oamenii trebuie să aibă acces, trebuie să aibă cu ce să ajungă în centru.

Pe litoral s-au vândut în Mamaia Nord, Năvodari. Se vând foarte bine apartamentele pe malul mării. Lumea își cumpără locuințe, dar nu se vinde orice ca în 2007- 2008.

Anul viitor nu mai intenționăm să construim, anul viitor ne mutăm de aici în sediul propriu, proprietate. Anul viitor va fi anul în care ne mutăm și noi pe proprietățile noastre, ne mai așezăm puțin, dăm creditele înapoi. Deci anul viitor pentru mine, cel puțin, este un an de consolidare, nu neapărat de investiții.

Alin Burcea, Paralela 45: „În general, interesul autorităților pentru turism este slab, inclusiv la nivel guvernamental” (partea I)

Alin Burcea, Paralela 45: „În actualul ritm, șansele ca Tarom să se închidă în 2020 sunt de 90%” (partea II)

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (25/01/2021)

Calendar Comunicare Financiara 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/01/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 ianuarie 2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (25/01/2021)

Document informare - alocare actiuni BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (25/01/2021)

Autorizare ASF - Schimbare in conducerea executiva a administratorului SIF4