Update articol:

Alin Iacob, AURSF, după ce Camera Deputaților a votat darea în plată, cu criterii de impreviziune: Asistăm la un moment istoric pentru debitorii de dinainte de criza financiară din 2008-2009, în special pentru cei cu credite în CHF

Alin Iacob, presedintele AURSF Alin Iacob, presedintele AURSF

Eforturile intense ale asociațiilor de consumatori, precum și ale debitorilor din Grupul Clienților cu Credite în CHF, care au solicitat deputaților să dea un vot favorabil PL-x 10/2019 (pentru modificarea Legii nr.77/2016 privind darea în plata a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligațiilor asumate prin credite) au fost răsplătite astăzi, spune Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).

Parlamentul a adoptat legea (cu 204 voturi pentru, 96 împotriva, 10 abțineri), iar în felul acesta debitorii care au de rambursat credite în franci elvețieni, dar și unii dintre debitorii în alte valute, inclusiv celor cu credite în lei, cărora creșterea ratei dobânzii le-ar putea crea dificultăți, vor avea acum posibilitatea reechilibrarii contractului de credit în instanța”.

Asistăm la un moment istoric pentru debitorii de dinainte de criză financiară din 2008-2009, în special pentru cei cu credite în franci elvețieni. Eforturile noastre, împreună cu cele ale celor direct afectați, și-au produs efectul, dar trebuie să nu uităm să le mulțumim tuturor parlamentarilor care și-au respectat mandatul și au votat în interesul oamenilor. Așteptăm un comportament responsabil și din partea celor care au votat împotriva, pentru a nu mai prelungi suferință celor care afectați și sperăm într-o promulgare rapidă a legii”, afirmă Alin Iacob, președinte AURSF.

 

Daniel Zamfir: Darea în plată – cu criterii de impreviziune- a fost votată în Camera Deputaților

 

Încă din data de 2.04.2020, AURSF a făcut apel către deputații din Parlamentul României, solicitând votarea urgență a legilor de protecție a consumatorilor de servicii financiare. De asemenea, pe 16 martie 2020, AURSF a fost prima asociație a consumatorilor care a cerut Guvernului adoptarea de măsuri urgențe care să vină în sprijinul celor care nu își pot permite rambursarea ratelor lacredite, a celor aflați în proceduri de recuperare a creanțelor provenite din neplata la termen a datoriilor, precum și a celor aflați în diverse faze ale executărilor silite.

BVBStiri BVB

SANTIERUL NAVAL ORSOVA S.A. (SNO) (02/08/2021)

Demisia directorului Sucursalei Agigea

ALRO S.A. (ALR) (02/08/2021)

Stadiu litigiu Alro-Consiliul Concurentei

MedLife S.A. (M) (02/08/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26-30 iulie 2021

UCM RESITA S.A. (UCM) (02/08/2021)

Neintrunire cvorum AGEA 02.08.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (02/08/2021)

Reconectarea Unitatii 2 CNE Cernavoda la SEN