Update articol:

Ambasador SUA: Brazilia ar putea să suporte consecinţe dacă va permite accesul Huawei la reţeaua sa 5G

Huawei, digitalizare, 5G, IoT, blockchain

Ambasadorul Statelor Unite în Brazilia a declarat, într-un interviu, că această ţară ar putea suporta consecinţe dacă va permite accesul grupului chinez Huawei Technologies la reţeaua sa 5G, referindu-se la avertismentele SUA conform cărora China nu protejează proprietatea intelectuală, transmite Reuters.

Guvernul Statelor Unite a intensificat eforturile pentru a limita rolul Huawei în procesul de extindere a tehnologiei de mare viteză, de a cincea generație, în cea mai mare economie din America Latină. SUA consideră că Huawei ar preda datele guvernului chinez pentru spionaj, dar Huawei neagă că spionează pentru China.

Ambasadorul Todd Chapman a declarat publicaţiei O Globo că Brazilia nu va suporta represalii dacă va selecta Huawei, dar că ar putea avea loc consecinţe.

”Fiecare ţară este responsabilă de deciziile ei. Consecinţele pe care le vedem în lume sunt că firmele  implicate în  proprietate intelectuală se tem să facă investiţii în ţări unde proprietatea intelectuală nu este protejată”, a spus ambasadorul.

Chapman a adăugat că International Development Finance Corp, o agenţie americană creată de preşedintele Donald Trump pentru a stimula finanţarea dezvoltării în străinătate pentru a contracara influenţa Chinei, are fonduri de 60 de miliarde de dolari, Acesta a spus că guvernul SUA a decis să pună la dispoziţie banii pentru a-i susţine pe aliaţii care optează să cumpere infrastructură de telecomunicaţii de la ”furnizori de încredere”.

Preşedintele de extremă dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a declarat luna trecută că instalarea reţelei 5G trebuie să respecte condiţiile legate de suveranitatea naţională  şşi securitatea informaţiilor şi datelor. Un sceptic faţă de relaţiile cu China, Bolsonaro a adoptat o poziţie mai puţin fermă faţă de Beijing de când a fost ales preşedinte în 2019, dar rămâne un aliat apropiat al preşedintelui american Donald Trump.

China este cea mai importantă piaţă pentru exporturile braziliene.

La începutul acestei luni, un director al Huawei a avertizat că Brazilia ar putea înregistra întârzierea cu ani de zile a instalării reţelei 5G şi costuri mai mari, dacă va ceda presiunii americane de a nu colabora cu furnizorul chinez de echipamente de telecomunicaţii. Operatorii brazilieni au construit părţi semnificative din infrastructura lor pe baza echipamentelor Huawei.

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/03/2023)

Calendar financiar 2023 al Lion Capital SA (actualizat)

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (27/03/2023)

Notificare rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

MedLife S.A. (M) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20 - 24 martie 2023

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (27/03/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 20.03.-24.03.2023