Update articol:
După Radu Hanga

Ana Bobircă a demisionat din Consiliul de Administrație SIF Oltenia

*Ana Bobircă: Intenția a fost de punere a mandatului la dispoziția acționariatului, cu scopul unei clarificări a situației societății

Ana Bobircă a demisionat din Consiliul de Administrație SIF Oltenia. 

“Societatea de Investiții Financiare Oltenia S.A. aduce la cunoștința investitorilor că dna. Ana Barbara Bobircă, membru neexecutiv al Consiliului de Administrație al S.I.F. Oltenia S.A. și-a înaintat demisia din această funcție, începând cu data de 15.05.2020”, arata un raport al emitentului.

Ana Bobircă ne-a declarat: “Având în vedere statutul de administrator neexecutiv independent, intenția a fost de punere a mandatului la dispoziția acționariatului, cu scopul unei clarificări a situației societății. Demisia este forma juridică explicită de concretizare.”

Ana Bobircă  era susținută de fondul BUSINESS CAPITAL FOR ROMANIA – OPPORTUNITY FUND COOPERATIEF U.A. (fond controlat de Erste și Florin Pogonaru).

La începutul lunii, și președintele Bursei de Valori București Radu Hanga a demisionat din Consiliul de Administrație SIF Oltenia (SIF5).

Demisiile vin după ce, pe 28 aprilie, un grup de acționari, printre care SIF Banat Crișana, nu au fost primiți la Adunarea Generală de bilanț, pe motiv că votaseră, anterior, prin corespondență.

Atunci, Radu Hanga a mers la AGA SIF Oltenia, dar nu a intrat la ședință.

Cred că orice companie trebuie să respecte legea și dreptul acționarilor de a decide, este o condiție esențială dacă vrem ca piața noastră de capital să se dezvolte și să aibă un viitor. Focusul meu este dezvoltarea Bursei de Valori București, iar în condițiile date, poziția pe care o dețin la BVB a devenit incompatibilă cu cea de la Craiova.”

Acționarii SIF Oltenia (SIF5) care nu au fost primiți la AGA, pentru că votaseră prin corespondență, printre care SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, au ținut o ședință paralelă, prezidată de vicepreședintele Cristian Bușu și au decis respingerea punctelor de pe ordinea de zi, dar și tragerea la răspundere a administratorilor, cu excepția lui Bușu. Raportul lui Bușu a fost publicat pe BVB.

În schimb, SIF Oltenia (SIF5) a transmis Bursei de Valori București, imediat după AGA, un comunicat care arată că, la Adunarea generală, toate punctele de pe ordinea de zi au fost aprobate – respectiv dividende de 52.214.914,30 lei (42,0639% din profitul net), descărcarea de gestiune a administratorilor pentru activitatea desfasurată în exercițiul financiar al anului 2019 și bugetul 2020. Raportul SIF Oltenia arată că, la AGA, au fost prezenți, acționari cu dețineri de 46,095%.

În aceast moment, nici deciziile AGA transmise de Ciurezu, nici cele transmise de Bușu  nu au fost înregistrate.

ASF a anuntat ca are in curs o ancheta despre modul de organizare AGA SIF Oltenia.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/05/2020)

Litigiu dosar nr. 3608/63/2019

TERAPLAST SA (TRP) (27/05/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 22.05.2020

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (27/05/2020)

Act aditional cf. art. 234 Reg 5/2018 - CTE Iernut

PRODPLAST S.A. (PPL) (27/05/2020)

Notificare prag detineri >5%

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (27/05/2020)

Clarificari privind A.G.O.A. din 28.04.2020 - versiunea in limba engleza