Update articol:

Analiză de impact: Un proiect de lege care poate genera pierderi de 9,3 miliarde euro va fi discutat azi în Guvern

proiect lege 5g

Proiectul legii 5G figurează pe agenda de astăzi a ședinței de guvern. Proiectul a revenit în actualitate în acest an, după ce anul trecut a fost lansat în consultare publică. Noua formă a proiectului prezintă doar modificări minore față de varianta inițială, desi operatorii telecom, specialiștii din domeniu și chiar diferite instituții public au subliniat necesitatea realizării unor modificări de fond.

Conform unei analize de impact a proiectului de lege publicate anul trecut, dacă proiectul de lege va conduce la excluderea furnizorilor chinezi de echipamente telecom, operatorii din domeniu și consumatoriii români vor înregistra pierderi economice de 9,35 miliarde de euro. Totodată,  rețelele operatorilor de telefonie mobilă ar urma să fie instabile  timp de cel puțin doi-trei ani de zile.

Într-un astfel de scenariu inclusiv calitatea rețelelor va fi afectată, într-un moment în care comunciarea la distanță este mai importantă ca oricând în contextul pandemiei de Covid-19.  După adoptarea de Guvern, proiectul de lege va intra în dezbaterea Parlamentului, iar ulterior adoptării sale, va asigura cadrul necesar pentru organizarea licitației frecvențelor 5G.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (12/05/2021)

Convocare AGAO 16.06.2021

CONPET SA (COTE) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

MedLife S.A. (M) (12/05/2021)

Disponibilitate raport trim 1 2021

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (12/05/2021)

Conferinta telefonica investitori de retail Rezultate financiare Tr. I 2021