Update articol:

Analiză Goldring: Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice pentru titlurile Zebra

Analiză SSIF Goldring – de Dan Turmacu, CFTe

 Zebra Technologies Corporation este o companie angajată în proiectarea, fabricarea și vânzarea de produse de identificare automată și captarea de date. Funcționează prin următoarele două segmente: Asset Intelligence & Tracking (AIT) și Enterprise Visibility & Mobility (EVM). Segmentul AIT cuprinde imprimante de specialitate pentru etichetarea codurilor de bare și identificare personală, sisteme de localizare în timp real, consumabile și servicii. Segmentul EVM cuprinde computere mobile, captare de date și dispozitive de citire a radiofrecvenței (RFID).

Compania a raportat rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2021, peste așteptările analiștilor. Rezultatul net pe acțiune a fost un profit net de 4,79$, în creștere cu circa 79% în raport de profitul net pe acțiune din anul precedent. Firma nu distribuie dividende către acționari.

 Acțiunea Zebra Technologies este listată pe NASDAQ, sub simbolul bursier ZBRA (acțiuni clasa A). Compania are în prezent o capitalizare de piață de circa 27,7 miliarde de dolari, iar prețul acțiunii a crescut de la minimele din martie 2020 și până în prezent cu circa 250%.

Indicatorul beta β (pe 5 ani) al acțiunii are valoarea de 1,58 ceea ce indică faptul că prețul este teoretic cu 58% mai volatil decât piața.

 Perspectivă pe termen mediu

Sumar: ZBRA
Poziție: Long
Target price: 670$
Perc. to Target: 29%
Stop loss: 470$

De la minimul din mar. 2020, prețul acțiunii Zebra Technologies a crescut de la un nivel de suport situat sub norul Ichimoku, de la circa 150$, reușind să iasă deasupra norului în a doua parte a lunii aprilie 2020. Prețul se află într-un raliu deasupra norului Ichimoku, ceea ce este ”bullish”. Semnalul este convingător, cum norul deplasat înainte este colorat în verde.

Indicatorul ROC – Rate of Change ce arată modificarea procentuală a prețurilor este ușor pozitiv. În cea mai mare parte a perioadei mai 2020- iul. 2021, linia indicatorului s-a mișcat între nivelul zero și un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 45), fapt ce a indică o menținere a presiunii la cumpărare.

Indicatorul MACD – Moving Average Convergence Divergence a generat un semnal de cumpărare încă din luna mai 2020, cum s-a intersectat și a trecut deasupra semnalului său (linia roșie), deasupra unui nivel „supra-vândut”  (nivelul -10). Linia indicatorului a avut o mișcare ascendentă și a atins un nivel foarte „supra-cumpărat” (nivelul 45). La începutul lunii mai 2021, indicatorul a generat un semnal de vânzare și s-a corectat spre nivelul 30.

În general, pe graficul săptămânal, acțiunea Zebra Technologies a avut un trend puternic ascendent. Investitorii ar putea privi orice corecție a prețului acțiunii ca pe o oportunitate de a intra din nou la cumpărare.

Perspectivă pe termen scurt

Sumar: ZBRA
Poziție: Sell
Target price: –
Perc. to Target: –
Stop loss: –

 

Graficul zilnic al Zebra Technologies arată că prețul a reușit la sfârșitul lunii  iun. 2021 să spargă un nivel de rezistență constituit din maximele anterioare, de la circa 515$. Acțiunile s-au aflat într-un raliu până la atingerea maximelor din feb-mar. 2021. Din a doua parte a lunii iul. 2021, prețul s-a corectat spre fostul nivel de rezistență care devine suport (schimbare de polaritate). Media mobila de 50 zile a servit drept suport pentru corecții. Acțiunile se tranzacționează încă deasupra mediilor mobile de 50 și 200 zile, ceea ce este ”bullish”.

Preferința investitorilor pentru acțiunea Zebra Technologies este reflectată în indicele puterii relative – RS în raport cu indicele S&P 500 (a se vedea panoul de jos). De la nivelul de suport dat de minimele din sept. 2021, linia RS a avut o mișcare ascendentă până la atingerea maximelor din feb. 2021, confirmând trendul acțiunii. În perioada feb.-iul.2021, linia RS a avut o mișcare laterală și nu a reușit să se apropie din nou de rezistență. Dacă prețul își va continua trendul ascendent, atunci linia RS ar trebui să spargă propria rezistență.

Sistemul de indicatori DMI – Directional Movement Index a susținut creșterea prețul acțiunii Zebra Technologies. Indicatorii direcționali au trimis un semnal încă din luna apr. 2020, ce arată o direcție ascendentă a prețului acțiunii pe măsură ce +DI (linia verde) s-a intersectat și a trecut deasupra –DI (linia roșie). După ultimul raliu al prețului, terminat cu atingerea maximelor din feb-mar. 2021, trendul a pierdut din intensitate și linia ADX a coborât sub nivelul 25.

Concluzie finală:

Pe termen mediu este posibil să vedem o continuare a trendului ascendent și atingerea unor noi maxime istorice.

Pe termen scurt este posibil să vedem o continuare a corecției cum indicatorii tehnici au fost supra-cumpărați și au generat semnale de vânzare.

Se recomandă ca investitorii să cumpere această acțiune numai dacă prețurile acțiunii vor reuși să treacă peste pragul de 550$.

BVBStiri BVB

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (30/07/2021)

Convocare AGA Ordinara si Extraordinara in data 10(11).09.2021

RAIFFEISEN BANK _ OB. 2026 (RBRO26) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021