Update articol:

ANPC a sancţionat EVOMAG, STUDIO MODERNA, JUMBO ECR, IKEA ROMANIA, CRISTIAN 76 TOUR şi FAN CURIER EXPRESS pentru practici comerciale înşelătoare

Acțiunea va continua până când  toți operatorii economici vor înțelege să depună diligențele necesare pentru a veni în întâmpinarea necesităților consumatorilor”, a precizat Horia-Miron Constantinescu, președinte ANPC. Acțiunea va continua până când  toți operatorii economici vor înțelege să depună diligențele necesare pentru a veni în întâmpinarea necesităților consumatorilor”, a precizat Horia-Miron Constantinescu, președinte ANPC.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat contraventional cu avertisment operatorii economici EVOLUTION PREST SYSTEMS SRL (EVOMAG), STUDIO MODERNA SA, JUMBO E.C.R. SRL, IKEA ROMANIA SA., CRISTIAN 76 TOUR SRL SI FAN CURIER EXPRESS SRL, ca urmare a numărului mare de reclamaţii înregistrate la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti.

Abaterile constatate au vizat printre altele nerespectarea termenelor privind livrare produselor, a montării aparatelor de aer condiţionat, aducerea la conformitate a produselor aflate în perioada de garanţie, întârzierea livrării coletelor, refuzul dreptului de denunţare a contractului în 14 zile (conf. OUG34/2014), precum şi nerespectarea termenelor de restituire a contravalorii a pachetelor de servicii turistice asumate prin contract.

Acțiunea de control coordonată de domnul Horia-Miron Constantinescu, Președinte ANPC, și de către domnul Paul Anghel, Director General ANPC, se încadrează în practica unitară la nivel național pe care ANPC a demarat-o pentru a veni în sprijinul consumatorilor cu o soluționare cât mai rapidă a sesizărilor. Astfel au fost stabilite următoarele termene :

-termenul de răspuns la sesizare va fi de maxim 48 ore.

-termenul de livrare al produselor: maxim 15 zile de la data achiziționării, iar termenul de montaj al aparatelor de aer condiționat de maxim 7 zile de la datată achitării serviciului.

-toate termenele angajate de operatorul economic anunțate pe site cât și spațiul de vînzare al puctelor de lucru vor fi respectate operatorul economic va întreprinde toate demersurile pentru aducerea la îndeplinire a celor menționate anterior.

– respectarea termenelor de restituire a contravalorii pachetelor de servicii turistice asumate prin contract.

-respectarea condițiilor generale privind furnizarea serviciilor poștale, respectiv respectarea timpilor de livrare pentru toate tipurile de servicii poștale interne și internaționale, inclusiv termenele de returnare a contravalorii trimiterilor poștale către expeditor ( sumele colectate de la destinatar ).

Acțiunea va continua până când  toți operatorii economici vor înțelege să depună diligențele necesare pentru a veni în întâmpinarea necesităților consumatorilor”, a precizat Horia-Miron Constantinescu, președinte ANPC.

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (22/09/2021)

Hotarari AGA O & E 21.09.2021

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (22/09/2021)

Suspendare tranzactionare ora 09:45: Decizie ASF nr. 1104/08.09.2021

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (21/09/2021)

Evergent explica procesul riguros aplicat in deciziile de business

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/09/2021)

Suspendare tranzactionare in 22.09.2021, ora 09:45 - Decizia ASF nr. 1104/08.09.2021