Update articol:

Antena 3: Amânarea ratelor bancare s-ar putea prelungi încă 6 luni, pentru anumite categorii profesionale

Premierul Ludovic Orban și Ministrul Finanțelor Publice Florin Câțu au agreat cu reprezentanții băncilor o variantă de prelungire a amânării ratelor bancare și după data de 1 ianuarie 2020, anunţă Antena 3.

Conform Antena 3, amânarea ratelor bancare s-ar putea prelungi încă 6 luni, până în luna iunie a anului viitor, însă nu pentru toți românii, ci doar pentru anumite categorii profesionale. Este vorba de lucrători din domeniile direct afectate de pandemia COVID-19 cum ar fi hoteluri, restaurante, cafenele sau persoanele aflate în șomaj și cei care lucrează în firme cu activitatea suspendată sau oprită.

În luna octombrie, Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a dat de înțeles că ar putea fi prelungită și după 1 ianuarie amânarea ratelor de credite. „Putem să ne gândim la o prelungire a acestei perioade. Sunt scenarii la care putem lucra cu sistemul bancar. Putem să plecăm de la o prelungire până la variante care sunt mai soft pe anumite cazuri specifice. Sunt anumite sectoare din economie care clar nu pot să-și revină. Oamenii încă rămân în șomaj tehnic, poate sunt închise datorită deciziilor Guvernului. Atunci este clar că este nevoie de ajutor și putem să venim să susținem”, a spus el în cadrul unei conferințe organizată de Financial Intelligence.

Potrivit Ministerului, peste 330.000 de români și-au amânat cu până la 9 luni plata ratelor la bănci de la începutul stării de urgență.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/01/2021)

Convocare AGAO pentru data de 24.02.2021-varianta in limba engleza

UZTEL S.A. (UZT) (20/01/2021)

Calendar financiar 2021

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/01/2021)

Convocare AGAO pentru data de 24.02.2021

VES SA (VESY) (20/01/2021)

Majorare capital social - Certificat de Inregistrare - ASF