Update articol:

Antena 3: Amânarea ratelor bancare s-ar putea prelungi încă 6 luni, pentru anumite categorii profesionale

Premierul Ludovic Orban și Ministrul Finanțelor Publice Florin Câțu au agreat cu reprezentanții băncilor o variantă de prelungire a amânării ratelor bancare și după data de 1 ianuarie 2020, anunţă Antena 3.

Conform Antena 3, amânarea ratelor bancare s-ar putea prelungi încă 6 luni, până în luna iunie a anului viitor, însă nu pentru toți românii, ci doar pentru anumite categorii profesionale. Este vorba de lucrători din domeniile direct afectate de pandemia COVID-19 cum ar fi hoteluri, restaurante, cafenele sau persoanele aflate în șomaj și cei care lucrează în firme cu activitatea suspendată sau oprită.

În luna octombrie, Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a dat de înțeles că ar putea fi prelungită și după 1 ianuarie amânarea ratelor de credite. „Putem să ne gândim la o prelungire a acestei perioade. Sunt scenarii la care putem lucra cu sistemul bancar. Putem să plecăm de la o prelungire până la variante care sunt mai soft pe anumite cazuri specifice. Sunt anumite sectoare din economie care clar nu pot să-și revină. Oamenii încă rămân în șomaj tehnic, poate sunt închise datorită deciziilor Guvernului. Atunci este clar că este nevoie de ajutor și putem să venim să susținem”, a spus el în cadrul unei conferințe organizată de Financial Intelligence.

Potrivit Ministerului, peste 330.000 de români și-au amânat cu până la 9 luni plata ratelor la bănci de la începutul stării de urgență.

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014