Update articol:

Florin Cîțu la RFI: Luni lansăm un portal, unde clienții pot raporta dacă băncile încalcă OUG privind amânarea ratelor la credite

Sursa foto: Facebook

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat la RFI lansarea unui portal, unde clienții pot raporta dacă băncile încalcă OUG privind amânarea ratelor la credite.

Acesta a spus: ”Luni lansăm la Ministerul Finanțelor Publice un portal, unde cetățenii români care întâmpină dificultăți în relația cu băncile pot să ne scrie și vom verifica dacă aceste norme sunt aplicate, așa cum le-am făcut noi, de către sistemul bancar. (…)  Știu că băncile s-au supărat acum și avem discuții cu ele în continuare, dar trebuie să înțeleagă că este o perioadă dificilă și pentru noi, ca Guvern, este foarte important ca oamenii să nu aibă această problemă. Critica băncilor o înțeleg, este un cost pentru bănci, îl vor suporta, dar trebuie să fim solidari și toți să suportăm o parte din acest cost”.

Băncile vor amâna plata ratelor pentru toți clienții afectați de criza provocată de răspândirea COVID-19, în cazul populației fiind suficientă pentru aprobarea facilității o declarație pe proprie răspundere că au fost afectate veniturile față de situația anterioară declanșării situației de urgență, potrivit Ministerului Finanţelor.

Ministerul Finanţelor oferă detalii despre normele de aplicare a Ordonanţei suspendării ratelor: Creditorul aprobă solicitarea debitorului care declară pe proprie răspundere că i-au fost afectate veniturile de COVID 19 (vezi normele de aplicare)

BVBStiri BVB

IAR SA Brasov (IARV) (22/06/2021)

Hotarari AGA O 21.06.2021

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere