Update articol:

Arme fabricate de Israel se îndreaptă spre Ucraina (Jerusalem Post)

www.rafael.co.il

*  Olanda și Germania vor trimite un sistem de arme antitanc fabricat de o filială a companiei de stat Rafael Advanced Defense Systems a Israelului.

 

Pe măsură ce statele membre NATO anunță că trimit arme moderne în Ucraina, armele fabricate de israelieni sunt, de asemenea, pe drum, chiar dacă Ierusalimul preferă calea diplomatică în urma invaziei Rusiei asupra națiunii europene, potrivit Jerusalem Post.

Duminică seara, Olanda a anunțat că va trimite 50 de sisteme de arme antitanc Panzerfaust 3 cu 400 de rachete și 200 de rachete antiaeriene Stinger. Amsterdam va furniza, de asemenea, 100 de puști cu lunetă și 3.000 de muniții suplimentare.

Potrivit armatei, toate echipamentele și armele militare vor fi transportate într-o țară est-europeană cu aeronavele americane de transport C-17, care au plecat de la baza aeriană Eindhoven și, odată ajunse la sol, vor fi transportate rutier în Ucraina.

Fabricată de Dynamit Nobel Defense din Germania, o subsidiară a Rafael Advanced Defense Systems din Israel, arma antitanc Panzerfaust 3-IT este de așteptat să sosească în Ucraina pentru a spori stocurile de arme capabile să distrugă armata rusească.

O armă antitanc de unică folosință, Panzerfaust are o rază de luptă efectivă de 300 de metri (984 de picioare) împotriva țintelor în mișcare și de până la 600 de metri împotriva țintelor statice. Operat de un singur soldat, poate fi folosit împotriva tancurilor, vehiculelor blindate, amplasamentelor întărite și buncărelor ușoare. Avioanele staționare pot fi, de asemenea, lovite cu el.

În timp ce Rafael Advanced Defense Systems și Ministerul Apărării al Israelului nu au comentat, cancelarul german Olaf Scholz a declarat sâmbătă că a autorizat Olanda să trimită Ucrainei echipamentul militar.

Germania nu a trebuit să ceară aprobarea Israelului pentru a transfera armele, deoarece fabrica din Burbach a fost achiziționată de Rafael abia în 2004, iar Berlinul a finanțat dezvoltarea armei de când a fost introdusă pentru prima dată în 1973.

Într-o schimbare a politicii de lungă durată, guvernul german a declarat sâmbătă: „Invazia rusă a Ucrainei marchează un punct de cotitură. Amenință întregul nostru ordin de după război. În această situație, este de datoria noastră să facem tot posibilul pentru a sprijini Ucraina în apărarea împotriva armatei invadatoare a lui Vladimir Putin. Germania stă îndeaproape alături de Ucraina.”

Supus criticilor tot mai mari, guvernul german a fost forțat să renunțe la practica de a nu permite transferul de arme letale în zonele de conflict.

Odată cu schimbarea politicii, Germania va trimite în Ucraina 1.000 de arme antitanc, precum și 500 de sisteme de apărare antiaeriană Stinger fabricate în SUA. Sistemul portabil de apărare aeriană Stinger (MANPAD) este capabil să distrugă ținte zburătoare la nivel scăzut, cum ar fi elicoptere, UAV-uri, avioane și rachete de croazieră la o rază de până la 4.800 de mile.

Israelul a încercat să găsească un echilibru între Rusia și Ucraina, iar duminică seara premierul Naftali Bennett ar fi refuzat să trimită arme după ce acest lucru i-a fost solicitat de președintele ucrainean Volodymyr Zelensky. Potrivit radioului public KAN, când Zelensky a cerut asistență militară, Bennett a răspuns cu „politețe diplomatică”.

Ierusalimul a împiedicat în trecut Statele Unite să vândă Ucrainei sistemul de apărare antirachetă Iron Dome, în încercarea de a-și păstra legăturile strânse cu Rusia, care este un jucător cheie în Siria, unde IDF efectuează atacuri aeriene împotriva țintelor iraniene și Hezbollah.

Israelul a vândut sisteme de arme în valoare de miliarde de dolari țărilor din Europa de Est, temându-se de agresiunea rusă, de când a anexat Peninsula Crimeea în 2014. În 2021, exporturile de apărare ale Israelului au ajuns la 8,3 miliarde de dolari, cu 30% către Europa.

Vânzările au inclus rachete, rachete, sisteme de apărare aeriană, comunicații, drone, sisteme de informații, radare și sisteme de avertizare timpurie, muniție și armament, avioane cu pilot.

Rafael a vândut, de asemenea, racheta electro-optică de precizie SPIKE de generația a 5-a, celor 18 membri ai Uniunii Europene și NATO, care pot transfera arma în Ucraina dacă li se acordă undă verde de la Ierusalim.

Racheta este capabilă să pătrundă 39 de inci de armură și poate fi operată fie într-un atac direct, fie în navigație la mijlocul cursului, pe baza doar coordonatele țintei. Aceste moduri permit înfrângerea țintelor ascunse cu rază lungă de acțiune cu precizie, evaluarea daunelor și obținerea de informații în timp real.

 

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (18/08/2022)

Hotarari AGA E 18.08.2022