Update articol:

ASF avertizează: Societatea DINAMIC FINANCIAL GROUP SRL nu este autorizată să presteze servicii și activități de investiții în conformitate cu legislația în vigoare

Societatea DINAMIC FINANCIAL GROUP SRL nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții în conformitate cu legislația în vigoare, a avertizat autoritatea de supraveghere.

De la 1 august, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) monitorizeaza firmele ce prestează servicii și activități de investiții fără deținerea unei autorizații, prin Serviciul monitorizare activități neautorizate, conform modificărilor aduse Regulamentului Autorității de Supraveghere Financiară nr. 10/2016 privind organizarea și funcționarea Autorității de Supraveghere Financiară, publicat în Monitorul Oficial.

 

Potrivit Regulamentului, în cadrul Serviciului monitorizare activități neautorizate se desfășoară activitatea de monitorizare a prestării pe teritoriul României de servicii și activități de investiții prevăzute în secțiunea A din anexa nr. 1 la Legea nr. 126/2018 privind piețele de instrumente financiare, cu modificările și completările ulterioare, de către entități care nu sunt autorizate să presteze astfel de servicii și activități, în condițiile expres stipulate de Legea nr. 126/2018.

ASF transmite periodic avertismente legate de anumite firme neautorizate și, prin noul serviciu, pare ca va avea o evidență mai bună a acestora. Deseori, investitorii sunt contactați de astfel de firme, promițându-le câștiguri rapide, în contextul în care brokerii autorizați nu se pot promova, decât respectând reguli stricte.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (15/01/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

ROMCARBON SA (ROCE) (15/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014