Update articol:

ASF derulează programul de reorganizare și modernizare: modificări în structura organizatorică, desființarea unor direcții, transformarea unor posturi și/sau transferarea acestora

Autoritatea de Supraveghere Financiara

*Se desființează toate direcțiie și fiecare sector va avea o direcție generală, iar postul va fi ocupat prin concurs; nu vor avea loc concedieri (surse)

 

Autoritatea de Supraveghere Financiară a demarat un program de evaluare și îmbunătățire a activității și de aliniere la cele mai bune practici, pentru asigurarea îndeplinirii obiectivelor principale, în contextul tendinței globale de creștere a digitalizării și a progreselor rapide care au loc la nivelul piețelor, potrivit unui comunicat de presă.

Programul vizează aspecte precum îmbunătățirea infrastructurii IT în vederea diminuării riscurilor, îmbunătățirea administrării resurselor umane, precum și alte propuneri cu caracter general privind eficientizarea funcționării. Totodată, Autoritatea de Supraveghere Financiară vizează integrarea tuturor activităților la nivel de sectoare prin explorarea opțiunilor de unificare sau centralizare a unor activități de bază din cadrul sectoarelor sau o integrare a acestora pe verticală.

La nivelul celor trei sectoare de supraveghere financiară se va implementa un management unitar care va permite eliminarea unor procese birocratice și îmbunătățirea comunicării atât între structurile specializate din sectoare, cât și la nivel intersectorial, în special între structurile cu atribuții de reglementare, autorizare și cele cu atribuții de supraveghere și control.

Mai exact, potrivit unor surse, nu va fi vorba de nicio concediere, ci unele funcții de conducere vor fi restructurate cu păstrarea angajaților. Se pare că se desființează toate direcțiile existente și se face o direcție generală pentru fiecare sector, unde se va face concurs în curand.

Prezentăm mai jos organigrama ASF, cu Direcțiile actuale pentru fiecare sector.

Consiliul A.S.F. a anunțat că a demarat procesul de efectuare a unor modificări în structura organizatorică care vizează schimbarea denumirii unor structuri, desființarea unor direcții, transformarea unor posturi și/sau transferarea acestora. În același timp, Autoritatea urmărește creșterea calității formării profesionale a personalului A.S.F., precum și realizarea unor parteneriate academice pentru atragerea absolvenților cu rezultate foarte bune în stagii de internship plătite și apoi internalizarea lor în funcție de rezultatele activității. În urma derulării programului de reorganizare și modernizare a structurii sale, Autoritatea de Supraveghere Financiară dorește să obțină o structură mai flexibilă, mai suplă, mai eficientă.

Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a anunțat, recent, că va demara un amplu proces de reorganizare a instituției. El a spus că nu mai dorește birocrație și că angajații trebuie să se adapteze la nevoile pieței.

Întrebat despre evaluarea riscurilor venite din interiorul instituției, respectiv al angajaților, Nicu Marcu a spus: “Autoritatea trebuie să fie transparentă și deschisă total către investitori și consumatori.  Nu mai doresc birocrație în această instituție. Nu sunt promotorul concedierii oamenilor. Fiecare om are șansa lui să muncească, dar lucrurile se schimbă dacă nu performează la locul de muncă”.

Sunt oameni profesioniști (n.n. în ASF), dar trebuie să se adapteze la vremuri și la nevoile pieței, pentru că, altfel, Autoritatea va pierde. Nu îmi permit ca Autoritatea să piardă, sub conducerea mea. Autoritatea se va reforma. Într-un timp extrem de scurt, veți vedea rezultatele acestor reforme.”

Președintele ASF anunță un amplu proces de reorganizare; Marcu: Nu mai vreau birocrație în această instituție; Angajații trebuie să se adapteze la nevoile pieței

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi. Mai multe informaţii puteţi găsi pe www.asfromania.ro.

BVB | Știri BVB

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

Raport tranzactii cu parti afiliate 29 august - 2 octombrie 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26.09.2022-30.09.2022

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (03/10/2022)

Notificare cu privire la numarul de titluri de participare aflate in circulatie

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022