Update articol:

Assen Christov, președinte Еurohold Bulgaria, mi-a cerut scuze pentru furtul interviului nepublicat, dar nu m-a invitat la conferința de presă

Assen Christov la conferința de presă de astăzi (captura youtube)

Assen Christov, președinte Еurohold Bulgaria, acționarul majoritar al Euroins, și-a cerut scuze față de mine și de publicația Financial Intelligence, în conferința de presă pe care a organizat-o astăzi, după ce, la începutul lui februarie, un draft de interviu pe care i-l luasem a fost distribuit în presa din Bulgaria și România ca și cum ar fi fost publicat și putea fi citat.

Noi tendințe în PR și presă – Furtul interviului nepublicat

Assen Christov a spus, chiar în debutul conferinței de azi: “În primul rând, îmi cer scuze față de colega dumneavoastră, de la media Financial Intelligence, pe care o cheamă Alina.

Îmi cer scuze pentru faptul că o parte din materialele acestei jurnaliste au apărut în presa din Bulgaria. Nu a fost intenționat, pur și simplu o coincidență între două interviuri separare.

Indiferent de toate acestea, eu îmi cer scuze.”

Cum pe nicio colegă de la Financial Intelligence nu o cheamă Alina, presupun că Assen Christov s-a referit la mine, Adina Ardeleanu.

Apreciez scuzele.

Le-aș fi apreciat și mai mult dacă Eurohold sau oamenii lor de comunicare m-ar fi invitat la această conferință de presă să aud scuzele față în față. Sau la precedenta conferință de presă. Sau dacă mi-ar mai fi trimis vreunul dintre comunicatele de presă transmise de Eurohold după 10 februarie.

Pe 23 februarie, chiar am semnalat PR-ului Euroins/Eurohold că nu primisem un comunicat de presă. Mi-au răspuns: “Vă mulțumim că ne-ați semnalat această problemă, noi am trimis, dar este posibil să fi fost respins de server.”

Se pare că și următoarele comunicate au fost tot „respinse de server”, căci singura comunicare pe care am primit-o într-adevăr de la grup a fost mesajul CEO-ului Euroins, vineri 17 februarie, mesaj care a fost însă trimis de pe o adresă nouă de email, fără să fie asumat de un om de comunicare anume.

Dincolo de scuze, Assen Christov spune că publicarea draftului meu în alte media nu a fost intenționată, ci pur și simplu o coincidență între două interviuri separate.

Deci, ar trebui să credem că jurnaliști din Bulgaria au scris declarațiile domnului Christov, prin coincidență, cu aceleași cuvinte ca mine, și prin coincidență cu aceleași note explicative. Tot, prin coincidență, au mai scris și că interviul este acordat Adinei Ardeleanu de la Financial Intelligence.

Tot, prin coincidență, draftul meu a fost transmis publicațiilor din România, cu numele meu și al publicației Financial Intelligence, creând aparența că este un interviu publicat, care poate fi citat.

Numele meu a fost șters din publicațiile bulgare, care după cum zice președintele Eurohold făcuseră interviuri separate, doar după ce am făcut personal demersuri în acest sens.

Apreciez scuzele. Atât.

PS: Alături de scuzele pentru Financial Intelligence, Assen Christov a menționat că nu a primit jurnalistul publicației Libertatea la conferința de presă, pentru că, după cum a zis, “distribuie minciuni și implementează o atmosferă de neplăcere și agresiune între ambele țări”. Assen Christov nu și-a dat seama că singur a pus reflectoarele pe acest gest și a creat din asta un subiect de presă mai mare decât orice altceva ar fi avut de zis, după ce, joi, ASF a retras autorizația Euroins și a demarat procedurea falimentului asiguratorului.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/05/2024)

Disponibilitate vot on-line AGA 22.05.2024

AQUILA PART PROD COM (AQ) (20/05/2024)

Inregistrare teleconferinta rezultate financiare interimare T1 2024

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2024)

Volum actiuni Premier Energy PLC subscrise

Premier Energy PLC (PE) (20/05/2024)

Notificare WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES - rezultate oferta publica initiala de vanzare de actiuni emise de Premier Energy PLC