Update articol:

Atac armat în Viena (video) -actualizare: Ministrul de interne Karl Nehammer confirmă: „A fost un atac terorist”

  • Ministrul de interne Karl Nehammer confirmă: „A fost un atac terorist”

Un potențial atac terorist este în curs de desfășurare la Viena, unde au fost raportate focuri de armă într-o sinagogă. Se pare că mai multe persoane au fost rănite.   

Actualizare: Posturile TV din Austria au publicat imagini cu momentul în care un trecător este împușcat pe stradă de unul dintre terioriști. Imaginile au un puternic impact emoțional.

Actualizare: Forțele speciale „Cobra” au fost alertate și toate unitățile disponibile dela Wiener Neustadt, Graz și Linz au fost trimise la Viena, relatează Kurier.

Actualizare: O persoană a murit și mai multe sunt rănite grav, inclusiv un polițist. Un atacator a fost ucis de poliție. Polițiștii acționează în 6 locuri, potrivit unui anunț oficial al poliției din Viena.

Cancelarul Kurz condamnă „atacul terorist hidos” de la Viena

 

Presa locală vorbește şi despre o luare de ostatici la restaurantul Akakiko de la hotelul Hilton, informaţie care nu a fost confirmată.

Actualizare:

Site-ul krone.at publică o imagine cu unul dintre atacatori.

 

Actualizare:: Poliția locală spune pe Twitter că este vorba despre mai multe locații din Viena în care s-au produs incidente armate.

 

 

 

 

Actualizare: Oskar Deutsch, liderul comunității evreiești din Viena, a scris pe Twitter că nu era nimeni în sinagogă în momentul atacului și nici în birourile clădirii comunității și i-a rugat pe toți evreii să nu iasă din casă.

“În acest moment nu se poate spune dacă templul orașului a fost unul dintre obiective. Cu toate acestea, cert este că atât sinagoga din Seitenstettengasse, cât și clădirea de birouri de la aceeași adresă erau închise în momentul primelor fotografii”, a scris Oskar Deutsch, adăugând: “În orice caz, au existat împușcături în imediata apropiere a templului orașului. Toți enoriașii au fost rugați să nu pătrundă pe străzile publice și să rămână în case”.

Potrivit politiei , circumstantele atacului inca nu au fost stabilite.

Ziarul Kurier raportează șapte morți și mai mulți răniți. Un ofițer de poliție ar fi fost, de asemenea, rănit. Trei răniți au fost internați în clinicile Asociației de Sănătate din Viena după atacul din centrul Vienei, potrivit lui Christoph Mierau, purtătorul de cuvânt al rețelei de sănătate. Mierau nu a putut spune dacă e vorba de răni prin împușcare sau răni provocate de o explozie.

Într-un apel telefonic cu ORF, ministrul de interne Karl Nehammer a confirmat că a fost un atac terorist. Punctul de plecare a fost Seitenstettengasse.  Apelul lui Nehammer către populație: „Rămâneţi în case, în baruri”.

Există, de asemenea, informaţii privind  luarea de ostatici. Ministerul de Interne nu a confirmat încă informaţia.

Actualizare:   Mijloacele de transport public nu mai opresc în centrul Vienei, spune Poliția, care sfătuiește oamenii să stea în case.

Stirea iniţială: „Împuşcături în cartierul Inner City – există persoane rănite – ÎNDEPĂRTAŢI-VĂ de toate locurile publice sau mijloacele de transport public”, a declarat poliția pe Twitter. Editorul ziarului Falter a declarat că o persoană a fost ucisă, citând Ministerul de Interne, care nu a fost disponibil imediat pentru comentarii.

Potrivit  zerohedge.com, atacatorul s-ar fi aruncat în aer cu o centură explozivă. Potrivit unor ziare locale, se spune că alţi „făptași” au fugit.

Numărul de victime este în prezent neclar.