Update articol:

Cancelarul Kurz condamnă „atacul terorist îngrozitor” de la Viena

Sursa foto: twitter.com/sebastiankurz/photo

După atacul de la Viena, cancelarul federal Sebastian Kurz (ÖVP) a intrat în mai multe întâlniri de criză și i-a telefonat deja președintelui Alexander Van der Bellen, primarului din Viena, Michael Ludwig (SPÖ), și tuturor liderilor de partid. Cancelaria Federală a anunțat acest lucru luni seara, potrivit Kurier .

El a mulțumit serviciilor de urgență printr-un mesaj pe Twitter şi a condamnat evenimentele din centrul Vienei, catalogându-le ca un „atac terorist hidos”.

“Poliția noastră va lua măsuri decisive împotriva autorilor acestui îngrozitor atac terorist. Mă bucur că polițiștii noștri au reușit deja să elimine un autor. Nu vom fi niciodată intimidați de terorism și vom lupta cu toate mijloacele împotriva acestor atacuri”, a declarat Sebastian Kurz.

Acesta a adăugat: “În prezent traversăm momente dificile în republica noastră. Aș dori să mulțumesc tuturor serviciilor de urgență care își riscă viața, mai ales astăzi, pentru siguranța noastră”.

El a mulțumit, de asemenea, liderilor Uniunii Europene și partenerilor internaționali pentru exprimarea solidarității.

Kurz a mai  declarat că guvernul federal a decis că forțele armate vor prelua protecția în Viena, cu efect imediat, astfel încât poliția să se poată concentra pe deplin privind lupta împotriva terorismului.

Atac armat în Viena (video) -actualizare: Ministrul de interne Karl Nehammer confirmă: „A fost un atac terorist”

 

 

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (24/11/2020)

Comunicat EA - Abuz de Drept ASF - Decizia ASF 1379/20.11.2020 - EN

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (24/11/2020)

Convocare AGAE 7/8 ianuarie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (24/11/2020)

Rezultate financiare consolidate - Semestrul I 2020- versiune limba Engleza