Update articol:

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile: “Pneurile și jantele trenului principal de aterizare al avionului Tarom erau distruse”

Sursa AIAS Sursa AIAS

Autoritatea de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a fost notificată în data de 9 iulie 2019, în jurul orelor 20.00 LT, cu privire la faptul că o aeronavă comercială de tip ATR42-500 a aterizat pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București-Otopeni, cu roțile trenului de aterizare blocate.

Conform AIAS, pasagerii și membrii echipajului de la bordul aeronavei au fost debarcați în siguranță.

AIAS precizează: «Evenimentul s-a produs pe pista 08L (pista nr. 2) a Aeroportului Internațional “Henri Coandă” București-Otopeni, care a fost închisă temporar cu NOTAM, aeronava neputând fi deplasată de pe pistă imediat după producerea incidentului.

O echipă de investigatori din cadrul Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) s-a deplasat la locul producerii evenimentului și a demarat primele activități de investigație privind siguranța: studierea locului producerii evenimentului, evaluarea inițială a avariilor produse la trenul de aterizare al aeronavei, efectuarea primelor măsurători, luarea declarațiilor martorilor, studierea documentației aferente aeronavei, precum și preluarea înregistratoarelor de zbor CVR (Cockpit Voice Recorder) și FDR (Flight Data Recorder), în vederea descărcării și analizării datelor și a stabilirii cauzelor și împrejurărilor producerii acestui eveniment.

Din evaluarea inițială a avariilor produse, comisia de investigație din cadrul Autorității de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile (AIAS) a constatat faptul că pneurile și jantele trenului principal de aterizare erau distruse”.

Un raport preliminar de investigație va fi publicat de AIAS în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Compania TAROM a informat aseară despre un incident survenit la aterizarea cursei RO638 care a operat pe ruta Satu Mare București, având la bord 22 de pasageri. După aterizare anvelopele trenului principal au cedat. Avionul a fost oprit în siguranță, pasagerii au fost debarcați conform procedurilor și nu au solicitat asistență.

 

Boardingpass.ro: Trenul de aterizare al unui avion ATR TAROM a fost avariat la aterizare, în această seară (VEZI REACTIA TAROM)

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CONPET SA (COTE) (23/09/2022)

Modificare Convocator AGOA 28/31.10.2022

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (23/09/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 16 sept. - 23 sept. 2022

Turbo Long on Societatea Nationala de (RCSNGTL2) (23/09/2022)

Reluare tranzactionare - ora 14:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie