Update articol:

Averea lui Elon Musk a ajuns la 230 de miliarde de dolari – cât au Bill Gates și Warren Buffett la un loc

Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, nu este doar cea mai bogată persoană din lume, în prezent, dara averea lui a ajuns să fie cât cea a colegilor miliardari Bill Gates și Warren Buffett la un loc, potrivit CNBC.

Averea netă a lui Musk era de 230 miliarde de dolari, vineri dimineață, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index. Gates se află pe locul patru cu 130 de miliarde de dolari, iar Buffett ocupă locul 10 cu 102 de miliarde de dolari.

Musk l-a trecut mai întâi pe CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, pentru a deveni cel mai bogat om din lume în ianuarie, cu o avere netă de 185 miliarde de dolari. Bezos deținea titlul din 2017.

Musk a adăugat peste 60 de miliarde de dolari la averea sa anul acesta datorită performanței puternice a acțiunii Tesla, precum și unei vânzări recente de acțiuni la SpaceX, care a evaluat compania la 100 de miliarde de dolari. Tranzacția pe SpaceX a adăugat 11 miliarde de dolari la averea netă a lui Musk, potrivit Bloomberg.

Bill Gates și Warren Buffett au o avere netă combinată de 232 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg Billionaires Index.

Bezos, care a fost trollat de Musk, când acesta i-a trimis un emoji cu o medalie de argint, este în continuare a doua cea mai bogată persoană de pe pământ, cu o valoare netă de 191 miliarde de dolari.

Bineînțeles, Gates și Buffett ar fi semnificativ mai aproape de Musk în clasamentul bogăției, dacă nu ar fi fost activitatea filantropică a duo-ului. Ambii au dat zeci de miliarde de dolari unor cauze caritabile de-a lungul anilor, în timp ce Musk a fost criticat pentru că nu a dat mai mult din averea sa masivă.

Musk a spus anterior că preferă să rămână anonim atunci când dă bani și, la începutul acestui an, a cerut utilizatorilor Twitter „feedback critic” cu privire la modalitățile prin care poate dona.

Anul acesta, Musk s-a angajat, de asemenea, să acorde 150 de milioane de dolari – inclusiv un premiu de 100 de milioane de dolari într-un concurs de eliminare a carbonului – o cifră pe care Recode o estimează că este mai mare decât toate donațiile sale anterioare de caritate.

BVB | Știri BVB

UZTEL S.A. (UZT) (06/12/2021)

Hotarari AGA O & E din 06.12.2021

ROMCAB SA (MCAB) (06/12/2021)

Notificare SSIF Goldring SA - rezultatele ofertei publice de preluare ROMCAB SA

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (06/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014