Update articol:

Avocatul Poporului îi răspunde lui Clotilde Armand: De-a lungul timpului, ne-am implicat în mai multe rânduri în probleme referitoare la salvarea clădirilor de patrimoniu, atât în Bucureşti, cât şi în diferite oraşe din ţară

Sursa foto: Facebook

Avocatul Poporului şi-a reiterat disponibilitatea pentru discuţii pe tema salvării clădirilor de patrimoniu, după ce primarul Clotilde Armand a cerut un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1.

“Avocatul Poporului a luat cunoştinţă din mass-media de solicitarea primarului Sectorului 1, doamna Clotilde Armand, de exprimare a unui punct de vedere în privinţa demolării clădirilor de patrimoniu şi eliminării abuzive a spaţiilor verzi.

Până în acest moment, instituția Avocatul Poporului nu a primit de la Primăria Sectorului 1 această solicitare în scris, cum e firesc în relațiile instituționale, dar, plecând de la informațiile din spațiul public, facem următoarele precizări:

De-a lungul timpului, instituţia Avocatul Poporului s-a implicat în mai multe rânduri în probleme referitoare la salvarea clădirilor de patrimoniu, atât în Bucureşti, cât şi în diferite oraşe din ţară, în sensul conservării/restaurării durabile a acestora, cu multiple beneficii culturale şi economice pentru comunitate. În aceeaşi notă, menţionăm numeroasele intervenţii ale instituţiei noastre, în diferite contexte, în vederea asigurării respectării dreptului la un mediu sănătos. Avocatul Poporului reiterează disponibilitatea sa constantă pentru întâlniri şi discuţii pe aceste teme, pe care le apreciază ca fiind utile şi de actualitate”, se arată într-un comunicat de presă.

Primarul Clotilde Armand a cerut vineri Avocatului Poporului, Renate Weber, un punct de vedere pe tema şantierelor ilegale din Sectorul 1, despre care a afirmat că se desfăşoară, de multe ori, în baza unor avize sau autorizaţii emise de fostele administraţii, cum este cel din Strada Modrogan nr. 1A.

“Locuitorii Capitalei au dreptul să beneficieze şi să se bucure de clădirile valoroase construite de înaintaşii lor care dau un farmec aparte acestui oraş. De asemenea, au dreptul să trăiască într-un oraş cu cât mai multe spaţii verzi care să le asigure o cât mai bună calitate a vieţii. De aceea, vă rugăm ca împreună să le apărăm aceste drepturi şi să stopăm distrugerea clădirilor istorice şi a patrimoniului verde din Bucureşti”, a transmis Clotilde Armand, potrivit unei postări pe Facebook.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera