Update articol:

Bitcoin depășește 48.000 de dolari – un alt record, pe măsură ce marile companii financiare se deschid spre criptomonede

bitcoin Sursa foto: pixabay.com
  • Bitcoin a atins un record de 48.297 dolari la 8:21 a.m. ET, potrivit datelor CoinDesk.

  • Companii majore precum BNY Mellon, Mastercard și Tesla s-au deschis spre criptomonede

  • Bitcoin a crescut cu peste 60% de la începutul anului.

 

Bitcoin a crescut peste nivelul de 48.000 de dolari pentru a doua oară în această săptămână, atingând un nou record istoric, deoarece Bank of New York Mellon a spus că va oferi servicii de custodie pentru activele digitale, potrivit CNBC.

Cea mai valoroasă criptomonedă a lumii a atins un record intraday de 48.297 dolari joi, la aproximativ 8:30 a.m. ET, potrivit datelor de pe site-ul industriei CoinDesk. Ultima tranzacționare a crescut cu peste 7%, până la aproximativ 47.913 USD.

BNY Mellon, cea mai veche bancă din America și un important furnizor de custodie, a declarat joi că va începe să finanțeze bitcoin și alte criptomonede. Compania va permite în cele din urmă activelor criptografice să treacă prin aceeași rețea financiară pe care o folosește în prezent pentru dețineri mai tradiționale, cum ar fi obligațiunile Trezoreriei SUA și acțiunile.

„BNY Mellon este mândră de a fi prima bancă globală care a anunțat planuri de a oferi un serviciu integrat pentru activele digitale”, a declarat joi într-un comunicat Roman Regelman, CEO al activității de service și șef digital la BNY Mellon.

„Cererea în creștere a clienților pentru active digitale, maturitatea soluțiilor avansate și îmbunătățirea clarității reglementărilor reprezintă o oportunitate extraordinară pentru noi de a extinde ofertele noastre actuale de servicii în acest domeniu”, a mai spus oficialul BNY.

BNY Mellon este cea mai recentă firmă financiară importantă care arată suport pentru monedele digitale. Miercuri, Mastercard a spus că va oferi asistență pentru unele criptomonede în rețeaua sa, anul acesta.

De asemenea, Tesla a anunţat că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari și în curând îl va accepta ca formă de plată.

Bitcoin a crescut cu peste 60% de la începutul anului, după ce a crescut de patru ori în valoare în 2020. Creşterea monedei digitale a fost stimulată de cererea crescută din partea instituțiilor, potrivit CNBC, care spune că investitorii privesc bitcoin drept un garant împotriva inflației și ca o alternativă la dolarul în depreciere.

Cu toate acestea, scepticii își fac griji că bitcoinul poate fi una dintre cele mai mari bule de piață din istorie.

Serviciile de custodie sunt o parte esențială a sistemului financiar, deoarece asigură păstrarea în siguranță a activelor financiare ale clienților. Multe firme au căutat să abordeze securitatea în cripto. Bitcoin și alte criptomonede nu sunt reglementate de o autoritate centrală, cum ar fi o bancă, ceea ce înseamnă că investitorii nu au adesea unde să se ducă dacă fondurile lor sunt pierdute sau furate.

 

BVB | Știri BVB