Update articol:

Bob Dudley, BP: “Prețul de 80 dolari pe barilul de petrol este nesănătos pentru lume”

Bob Dudley, BP/ Sursa Wikimedia

Prețurile petrolului la nivelul de 80 de dolari pe baril sunt prea mari și nesănătoase pentru lumea de astăzi, a declarat Bob Dudley, director executiv al gigantului britanic BP, în cadrul unui eveniment de vineri.

“Există un preț sănătos pentru petrol și energie care echilibrează țările producătoare și pe cele consumatoare”, a spus el în marja conferinței One Young World din Haga.

“În mintea mea, este (n.n prețul) undeva între 50 și 65 de dolari pe baril. Lumea poate trăi cu asta”, a precizat Dudley, citat de zerohedge.com.

Economiile emergente și în curs de dezvoltare, cum ar fi India, Africa de Sud sau Turcia se confruntă cu cele mai ridicate prețuri la benzină, deoarece monedele lor s-au depreciat rapid față de dolar, iar cotațiile petrolului în dolari sunt ridicate, a spus șeful BP.

În prezent, prețurile petrolului sunt “în mod artificial ridicate” din cauza Venezuelei “care sfidează gravitatea” și din cauza sancțiunilor SUA împotriva Iranului, potrivit lui Dudley, care a spus că odată ce aceste evenimente geopolitice se vor diminua, datele fundamentale se vor reflecta în piață, iar prețurile se vor întoarce la 60- 65 de dolari pe baril.

Preocupările executivului BP că energia este scumpă sunt împărtășite de organizații internaționale, precum Agenția Internațională pentru Energie (IEA) sau Fondul Monetar Internațional (FMI).

Energia este scumpă din nou și amenință creșterea economică globală, a afirmat IEA în raportul său privind piața petrolieră săptămâna trecută.

De asemenea, săptămâna trecută, FMI a redus ușor proiecția pentru creșterea globală pentru acest an și pentru 2019, pe fondul disputelor comerciale, tensiunilor geopolitice și a unei perspective mai slabe pentru economiile emergente din cauza facturilor mai mari la importul de petrol, potrivit FMI.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (03/03/2021)

Reluare tranzactionare - ora 16:05 - conf Cod BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 303/03.03.2021 - aprobare oferta publica de cumparare actiuni Evergent Investments SA (fosta SIF Moldova SA)

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/03/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCAB SA (MCAB) (03/03/2021)

Disponibilitate - Sinteza plan de reorganizare

ALRO S.A. (ALR) (03/03/2021)

Plangere tarife antidumping

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (03/03/2021)

Inregistrarea la ORC a schimbarii denumirii societatii si a noului logo