Update articol:
EXCLUSIV

Bogdan Drăgoi, SIF Banat Crișana: Aș vrea ca noua conducere SIF Oltenia să fie diametral opusa față de fosta conducere

Bogdan Drăgoi, președintele SIF Banat Crișana (SIF1), cel care a solicitat schimbarea conducerii SIF Oltenia (SIF5), ne-a spus că speră ca noua conducere votată astăzi să fie “la 180 de grade față de fosta conducere”.

Cei cinci administratori SIF Oltenia, aleși de acționari, la AGOA de azi sunt: Cioaca Sorin Iulian, de la SAI Muntenia Invest (voturi pentru 80,5%), Trifu Mihai, de la Biofarm S.A. (voturi pentru 78,87%), Andrici Adrian, Administrator la PRO REAL ESTATE DEVELOPMENT SRL (voturi pentru 76,2%), Matei Codrin, de la CROSSPOINT REAL Estate S.A. (voturi pentru 75,86%), Bușu Cristian, vicepreședinte SIF Oltenia (voturi pentru 77,9%).

La solicitarea investitorilor de pe Grupul Investitorilor Puternici (de pe Facebook), Financial Intelligence l-a întrebat pe Bogdan Drăgoi despre planurile de viitor la SIF5. Bogdan Drăgoi a răspuns, în exclusivitate pentru Financial Intelligence: “Nu pot să spun care sunt planurile de viitor ale noii echipe de conducere SIF5, eu pot vorbi numai despre SIF1.

Dar, după AGA de azi, SIF5 are o conducere votată cu largă majoritate de către acționari. Votul ne arată că acționarii au fost clar împotriva echipei Tudor Ciurezu și a lui ca persoană.

Timp de un an și opt luni, Tudor Ciurezu a abuzat de poziția de conducător SIF Oltenia, nu a respectat voința acționarilor, nici drepturile lor și chiar aș afirma că a acționat ilegal de cele mai multe ori“.

Referitor la noua echipă de conducere, Bogdan Drăgoi a spus: “Aș vrea ca noua echipă sa fie interesată primordial de dezvoltarea SIF Oltenia și a activelor sale, să respecte voința acționarilor și drepturile lor. O echipă care să se plaseze la 180 de grade față de cea de până acum“.

Întrebat despre perspectivele distribuirii de dividende la SIF Oltenia, Drăgoi a spus că acestea depind de voința acționarilor.

Alegerea noului Consiliu de Administrație de cinci membri a avut loc, azi, în urma modificării actului constitutiv.

Tribunalul Dolj a respins, in iunie, anularea deciziilor AGA SIF Oltenia din 9 mai 2019, care vizau și reducerea numărului de administratori, pe motiv că reclamanții – Voltinvest și Liviu Ungureanu – nu au calitate procesuală.

Acționarii SIF Oltenia (SIF5) au decis, pe 9 mai 2019, modificarea actului constitutiv, astfel încât să fie înființat un Comitet investițional, dar și să se reducă numărul administratorilor de la 7 la 5, propuneri făcute de SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, care dețin împreună acțiuni reprezentând 5,00% din capitalul social al SIF Oltenia.

Pe 12 octombrie, acționarii SIF Oltenia au decis încetarea mandatelor de administratori pentru Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa și Nicolae Stoian.

Noua conducere SIF Oltenia va începe activitatea după avizarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020