Update articol:

Vladimir Putin a semnat acum decretele de recunoaștere a republicilor autoproclamate Donetk şi Lugansk

Vladimir Putin a semnat acum decretele de recunoaștere a republicilor autoproclamate Donetk – DNR şi Lugansk – LNR. Putin a semnat acorduri de cooperare cu DNR și LNR.

După recunoașterea independenței DPR și LPR , vor fi semnate acorduri interstatale, inclusiv de asistență militară , a declarat pentru RIA Novosti Dmitri Sablin, șef adjunct al Comitetului de Apărare al Dumei de Stat.

Potrivit lui Putin,  Vestul preferă să nu observe genocidul în Donbass.

Acesta a mai spus că Rusia are tot dreptul să ia măsuri de represalii pentru securitatea sa.

Preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat luni seară că Ucraina este o colonie a Statelor Unite cu ”un regim marionetă” şi a acuzat serviciile secrete occidentale că ajută Kievul să comită crime, transmite Reuters.

În opinia sa, o aderare a Ucrainei la NATO este o ameninţare directă pentru securitatea Rusiei, Putin subliniind că legea fundamentală a Ucrainei nu permite baze militare străine pe teritoriul ţării. El a reluat declaraţia potrivit căreia Rusiei i s-a promis în trecut că NATO nu se va extinde, dar că s-a întâmplat exact contrariul.

Putin a adăugat că Ucraina intenţionează să se doteze cu arme nucleare şi că această ţară dispune de tehnologia nucleară sovietică.

Liderul rus a acuzat Kievul că în trecut a furat gaz rusesc şi a folosit energia pentru a şantaja Rusia. Potrivit lui Vladimir Putin, Ucraina nu are tradiţie ca stat naţional şi este condusă de puteri străine, ceea ce îi afectează toate nivelurile de autoritate.

”Ucraina este parte a istoriei noastre”, a mai spus şeful statului rus, care a ţinut să precizeze că liderul bolşevic Vladimir Lenin, care a dezavantajat Rusia, este cel care a creat Ucraina sovietică.

 

 

Vladimir Putin anunţă că recunoaşte independenţa regiunilor separatiste din estul Ucrainei – live text

BVB | Știri BVB

SIF HOTELURI SA (CAOR) (02/02/2023)

Solicitare convocare AGEA

FONDUL INCHIS DE INVESTITII BET FI INDEX INVEST (BTF) (02/02/2023)

Rezultatul operatiunilor de rascumparare de unitati de fond din 31 ianuarie 2023

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (02/02/2023)

Notificare cu privire la numarul si tipul investitorilor

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (02/02/2023)

Webcast audio/teleconf cu investitorii si analistii - rezultate preliminare 2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Aprobarea ofertei publice de cumparare