Update articol:
UPDATE: REVOLTĂ LA GRANIŢĂ

Brazilia a trimis trupe militare la graniţa cu Venezuela (video)

Guvernul brazilian a dispus duminică trimiterea de trupe la graniţa cu Venezuela, după ciocnirile între populaţia locală şi migranţi. După o reuniune ministerială de urgenţă condusă de preşedintele Michel Temer, duminică, la Brasilia, guvernul a hotărât să trimită în regiune 120 de membri ai Forţei naţionale.

Localnicii din oraşul brazilian Pacaraima, de lângă frontiera cu Venezuela, s-au revoltat, sâmbătă, şi au alungat sute de imigranţi venezueleni, după ce un proprietar al unui restaurant local a fost bătut şi înjunghiat, au declarat agenţiei Reuters martori oculari şi oficiali guvernamentali din statul brazilian Roraima.

 

Demonstrațiile au forțat sute de venezueleni să se întoarcă pe jos, în Venezuela, în timp ce brazilienii au dat foc obiectelor pe care aceştia le-au lăsat în urmă și anvelopelor, pentru a bloca singura cale de trecere dintre cele două țări.

Izbucnirea furiei a fost provocată de un jaf și de bătaia severă a unui rezident în casa lui, vineri seara, de către patru venezueleni, a declarat secretarul de stat Roraima, Giuliana Castro, prin telefon.
Cei patru suspecți venezueleni au furat 23.000 de reali (5.800 de dolari) de la proprietarul restaurantului. El a suferit răni la cap și a fost dus la spital inconștient, dar nu este în pericol de moarte, a declarat Castro, care este de asemenea șeful forțelor de poliție ale statului.

Imigranţii ajunşi înapoi în Venezuela au atacat ulterior un grup de 30 de brazilieni care trecuseră frontiera la cumpărături.

Zeci de mii de Venezuelani au încercat să treacă graniţa  în statul Roraima în ultimii ani, fugind de turbulențele economice și politice din țara lor. Afluxul a copleșit serviciile sociale ale statului și a adus o creștere a criminalității, a prostituției și a bolilor, declanșând incidente de xenofobie, spun oficialii guvernului brazilian.

 

 

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (12/04/2021)

Cerere pentru completare ordine de zi AGOA 28(29) aprilie 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (12/04/2021)

Completare ordine de zi AGOA din 26/27 aprilie 2021