Update articol:

Bursa de la Hong Kong renunţă la preluarea bursei de la Londra

Hong Kong Exchanges and Clearing – Operatorul bursei de la Hong Kong (HKEX) a anunţat marţi că a renunţat la oferta sa de preluare, în valoare de 39 miliarde dolari, pentru bursa de la Londra (London Stock Exchange Group – LSE), recunoscând că nu a reuşit să convingă managementul LSE să aprobe această tranzacţie care ar fi transformat sectorul global al serviciilor financiare, transmite Reuters.

Oferta surprinzătoare de numerar şi acţiuni lansată de HKEX luna trecută ameninţa să pună în pericol planurile bursei de la Londra de a prelua compania de analiză a datelor Refinitiv pentru 27 miliarde dolari. Bursa de la Hong Kong a recunoscut că LSE ar fi trebuit să renunţe la planurile vizând preluarea Refinitiv pentru ca propria sa ofertă să avanseze. Refinitiv este deţinut în proporţie de 45% de grupul Thomson Reuters, care controlează Reuters News.

Acțiunile HKEX au închis sesiunea de tranzacționare în creştere cu 2,6% după anunţarea deciziei, comparativ cu un câștig de 0,7% pentru indicatorul Hang Seng.

Într-o postare pe blog, Charles Li, directorul executiv al HKEX, a scris: „Credem că rațiunile strategice pentru combinarea celor două afaceri sunt convingătoare și ar crea un lider mondial. HKEX este dezamăgită că nu a putut să convingă managementul London Stock Exchange cu privire la punerea în practică a viziunii sale”.

Şansele de succes ale acestei oferte de preluare erau considerate foarte mici de către analişti, care subliniau faptul că LSE a respins-o la două zile după ce HKEX şi-a dezvăluit planurile. Bursa de la Londra a menţionat unele “probleme fundamentale” care există în oferta bursei de la Hong Kong, precum preţul prea mic şi faptul că LSE este angajată la rândul său în preluarea Refinitiv. O altă problemă sunt legăturile între bursa de la Hong Kong şi guvernul local, care este controlat de Beijing, în special în contextul crizei politice fără precedent pe care o traversează în prezent fosta colonie britanică, după patru luni de proteste zilnice. 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2021)

Structura actionariat la data de 26 noiembrie 2021

ELECTROARGES SA (ELGS) (08/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG - versiune limba Engleza

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (08/12/2021)

Reluare tranzactionare ora 16:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizia ASF nr. 1529/08.12.2021 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni SIF3

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CARBOCHIM S.A. (CBC) (08/12/2021)

Convocare AGAE 05/06.01.2022 Versiune in limba Engleza