Update articol:

Bursele europene au încheiat prima zi din septembrie în scădere, din cauza aşteptărilor de majorare a dobânzilor

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile de joi în scădere cu 1,8%, toate sectoarele terminând ziua în teritoriu negativ, din cauza aşteptărilor investitorilor pentru dobânzi mai mari, transmite CNBC, potrivit news.ro.

Cele mai mari scăderi au fost înregistrate de acţiunile companiilor de călătorii şi agrementi, componenta acestora coborând cu 3,9%, urmate de titlurilor din sectorul resurselor de bază, cu un declin de 3,8%.

Nemulţumirile investitorilor au predominat încă de vineri, după remarcile din partea preşedintelui Rezervei Federale, Jerome Powell, referitoare la majorarea dobânzii cheie pentru temperarea inflaţiei.

Marţi, preşedintele Fed din New York, John Williams, a cerut ”o politică oarecum restrictivă pentru a încetini cererea”.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a scăzut cu 1,6%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,48%, iat FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,86%.

Acţiunile americane au evoluat la rândul lor în scădere, prelungind pierderile pentru a patra zi şi punând la îndoială revenirea pieţei, investitorii analizând eforturile Rezervei Federale de combatere a inflaţiei.

Între timp, acţiunile din Asia-Pacific au fost tranzacţionate la rândul lor în scădere, joi, deoarece investitorii au evaluat rezultatele unui sondaj privat asupra activităţii fabricilor din China, care a arătat că sectorul scade în această lună.

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (26/09/2022)

Modificarea Calendarului Financiar al Societatii aferent anului 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/09/2022)

Program disponibilizare colectiva

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/09/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

ALRO S.A. (ALR) (26/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)