Update articol:

UPDATE: BVB şi alţi reprezentanţi ai pieţei de capital fondează Asociaţia pentru Relaţii cu Investitorii (ARIR) (vezi declaraţiile reprezentanţilor Nuclearelectrica)

• 11 reprezentanți ai pieței de capital, companii și persoane fizice, au fondat Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR) cu scopul implementării în România a celor mai bune practici de comunicare ale companiilor listate cu investitorii

 

UPDATE: Cosmin Ghiță, CEO Nuclearelectrica, a spus: “SNN este listată pe piața de capital din anul 2013, iar în toți acești ani am învățat cât de benefic este pentru companie și investitorii săi să dezvolți domeniul relații cu investitorii, să consolidezi o poziție în piață bazată pe respect, încredere, transparență și disponibilitate permanentă. Continuăm să eficientizăm pe baza feedback-ului investitorilor și să oferim atât interacțiune cât și să implementem metode noi și tehnici de comunicare care să răspundă nevoilor crescânde, atât tehnologic, cât și informațional, ale investitorilor noștri. O informare corectă, la timp, în context se traduce printr-o decizie corectă privind investiția.  În general, un IR bun se măsoară în indicatori cheie: calitatea și numărul întâlnirilor cu investitorii, calitatea rapoartelor și informațiilor, implicarea management-ului, percepția investitorilor și analiștilor”.

Valentina Dinu, IRO, Nuclearelectrica, a precizat: “Calitatea practicilor de IR influențează decizia de a investi sau valorificarea unui emitent. Conform studiilor, aproape 9 din 10 membri ai comunității de investitori apreciază prețul acțiunii în funcție de calitatea relațiilor cu investitorii, uneori în procent de peste 20% pentru un IR eficient. Înființarea ARIR oferă o baza suplimentară de valorificare a actualilor și noilor emitenți prin dezvoltarea practicilor de IR”.

………….

Companii listate, cu potențial de listare, administratori de fonduri și profesioniști în relația cu investitorii (IR) au fondat Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursa din România (ARIR). Membrii fondatori ai ARIR sunt: Bursa de Valori București, ALRO, Franklin Templeton Management Ltd UK Sucursala Bucureşti, Electromagnetica, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Șerban, Cosmin Răduță și Tony Romani, potrivit unui comunicat al BVB.

ARIR este o organizație neguvernamentală și non-profit care a fost înființată cu scopul de oferi actualilor și potențialilor emitenți o platformă de dezvoltare a profesioniștilor din domeniul relației cu investitorii (IR) și de a contribui la implementarea celor mai bune practici în comunicarea cu investitorii și guvernanță corporativă. Ulterior înființării, în cadrul asociației sunt invitați să adere noi membri, companii listate la bursă sau care intenționează să se listeze, precum și specialiști în IR, pentru un grad mai înalt de reprezentativitate și impact asupra comunității pieței de capital.

„Mă bucur că acestei inițiative pe care Bursa de Valori București a susținut-o încă de la început i s-au alăturat companii listate mari și companii cu potențial de listare, precum și profesioniști în acest domeniu. Îmbunătățirea transparenței companiilor listate răspunde exigențelor investitorilor, fie că vorbim de cei internaționali sau locali, instituționali sau individuali. O mai bună înțelegere a activității operaționale și a strategiei unei companii poate avea impact asupra evaluării acesteia”, susține Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori București.

„Implementarea celor mai bune practici de IR înseamnă creșterea transparenței companiilor listate prin îmbunătățirea tehnicilor de comunicare cu investitorii, utilizarea de noi instrumente și inovare în domeniu. Toate acestea sunt atribute cuantificate de către investitori și influențează percepția lor față de emitenți sau potențiali emitenți. Oportunitatea unui astfel de proiect vine în contextul creșterii vizibilității pieței de capital românești pe plan internațional din ultimii ani, recentelor listări ale companiilor private și interacțiunii tot mai frecvente dintre investitori cu companiile locale”, consideră Daniela Șerban, Președinte ARIR.
Demersul a fost susținut de compania de afaceri publice McGuireWoods Consulting și casa de avocatură PeliFilip.

Activitatea asociației se va concentra pe 5 direcții strategice, cu următoarele obiective:
1. Evaluare – Măsurarea periodică a percepției investitorilor față de companiile listate
2. Prezentare – Îmbunătățirea modului de prezentare a companiilor
3. Reglementare – Monitorizarea cadrului legislativ și susținerea opiniilor membrilor
4. Comunicare – Consolidarea legăturilor cu comunitățile de investitori și analiști
5. Recunoaștere – Promovarea companiilor care implementează cele mai bune practici
Membrii fondatori au desemnat următorul Consiliu Director al ARIR: Daniela Șerban, Președinte – Independent (McGuireWoods), Adrian Tănase (Bursa de Valori București), Ioana Bîrsu (Franklin Templeton), Viorel Vasiu (Transelectrica) și Tony Romani – Independent (Electrogrup).
ARIR își propune, de asemenea, să fie o platformă prin care companiile listate să recruteze angajați pentru activitățile de relații cu investitorii.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (05/08/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 05-30.07.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (05/08/2021)

Modificare Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (05/08/2021)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 27 Iulie - 05 August 2021

SOCEP S.A. (SOCP) (05/08/2021)

Prelungire durata contract mandat director operatiuni

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (05/08/2021)

Incheiere plasament privat obligatiuni BRK Financial Group