Update articol:

Călin Popescu Tăriceanu: Coaliția PSD-ALDE îl susține pe Isărescu pentru conducerea BNR (Articol actualizat cu numele vehiculate și distribuirea locurilor din Consiliul BNR pe partide)

*ACTUALIZARE: Conform surselor noaste, din noul CA al BNR vor face parte: Mugur Isărescu (susținut de toate partidele), Florin Georgescu (PSD), Gheorghe Gherghina (PSD), Agnes Nagy (poziție dată de PSD către UDMR), Eugen Nicolaeascu (urmează discuții pentru confirmare în Bex PNL), Florin Cîțu (PNL), profesorul Florin Andrei (USR). Momentan, este necunoscut candidatul ALDE, dar și încă un candidat PSD. Se pare că în discuții pentru a-i lua locul lui Liviu Voinea, din partea PSD, este actualul președinte ASF Leonardo Badea.

Acestea sunt numele vehiculate, în prezent, nominalizările fiind în negociere până pe 1 iulie. Audierile vor avea loc pe 2 iulie, iar votul va avea loc pe 3 iulie.

*ACTUALIZARE: PSD va avea patru locuri în CA BNR

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că Mugur Isărescu va fi susținut de coaliția PSD-ALDE pentru un nou mandat de guvernator al BNR.

”Mugur Isărescu are susținerea noastră pentru un nou mandat de guvernator al Băncii Naționale.”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu. 

Acesta a declarat că, în CA BNR, PSD va avea patru locuri, ALDE un loc, PNL – două locuri și un loc revine USR. „E foarte poscibil ca, în urma deciziei pe care PSD o va lua, să includem un loc în CA și pt UDMR”, a mai adăugat Tăriceanu.

Înainte de alegeri, Liviu Dragnea și apropiații săi erau într-un război total cu Isărescu și îl amenințau cu demiterea, potrivit stiripesurse.ro.

Se pare că procedurile parlamentare pentru numirea în funcții a membrilor din conducerea Băncii Naționale a României vor avea loc în sesiune extraordinară.

Camera Deputaților și Senatului se vor reuni într-o sesiunea extraordinară în perioada 1-5 iulie.

La BNR vor fi aleși de Parlament: președintele, vicepreședintele (prim-viceguvernator) + 7 membri (din care doi viceguvernatori).

Surse Realitatea TV: PSD îl susține pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la BNR, dar Dăncilă se abține