Update articol:
DUPĂ DEMARAREA UNEI ACŢIUNI A CORPULUI DE CONTROL AL PREMIERULUI

Camera Deputaţilor: Comisia pentru transporturi a aprobat o anchetă privind activitatea TAROM

Tarom Foto Facebook

Comisia pentru transporturi a Camerei Deputaţilor a aprobat, astăzi, demararea unei anchete privind activitatea TAROM, la cererea deputatului Ştefan Băişanu. Solicitarea privind ancheta și obiectivele investigației vor fi trimise, spre aprobare, Biroului Permanent al Camerei Deputaților. Ancheta se va desfășura pe o perioadă de 90 de zile.

Printre obiectivele urmărite de comisia de anchetă se numără verificarea cadrului legislativ în care îşi desfăşoară activitatea TAROM, a statutului companiei, hotărârile AGA cu privire la execuţia bugetară, contractul cadru sau contractele speciale cu privire la relaţiile comerciale de furnizare de utilităţi şi servicii ale TAROM, analizarea modului în care managementul şi-a îndeplinit obligaţiile, structura flotei, modalitatea de înstrăinare a două aeronave în anul 2018, structura de personal, organigrama, modificarea acestora în raport cu necesitatea forţei de muncă angajată, precum şi litigiile cu angajaţii, planul de investiţii, execuţie, proiecte anuale şi multianuale.

Comisia mai are în vedere şi verificarea rapoartelor de analiză privind întârzierile şi frecvenţa situaţiilor de reţinere a aeronavelor la sol şi a modului de efectuare a achiziţiilor.

La finalul lunii ianuarie, Corpul de control al prim-ministrului a declanșat o acțiune de control la Compania Națională de Transporturi Aeriene – TAROM SA, din dispoziția premierului Viorica Dăncilă.   
Obiectivele acțiunii de control constau în verificarea respectării dispozițiilor legale privind organizarea și funcționarea TAROM S.A., regulile care guvernează sistemul de administrare și control, precum și circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018.
La vara anului trecut,  Tarom a anunţat că a vândut avioane către Armenia Airways Aircompany şi a obţinut 5,48 milioane de dolari. Avioanele se aflau în conservare, din septembrie 2016.

Corpul de control al premierului, la Tarom

 

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2021)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/10/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGEA 15/16 noiembrie 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (21/10/2021)

Prelungire mandate membri Directorat, numire membru provizoriu CS