Update articol:

Cărbunaru: Din ceea ce ştiu, toate ministerele au depus planurile privind reducerea risipei de energie

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat joi că toate ministerele au depus planurile privind reducerea risipei de energie, urmând ca acestea să fie analizate.

“După cum ştiţi, prim-ministrul a cerut ministerelor de linie să vină cu astfel de planuri. A fost una dintre temele discutate astăzi în cadrul şedinţei de Guvern şi, prin ceea ce am înţeles, au fost prezentate aceste planuri, ele se centralizează în acest moment la Secretariatul General şi vom avea o evaluare a lor. (…) Au fost prezentate asigurările că s-au depus acele planuri (…). După această etapă în care aceste planuri au fost depuse ele vor fi evaluate la nivelul Guvernului. (…) Din ceea ce ştiu, toate ministerele şi-au depus aceste planuri, doar că în privinţa conţinutului lor şi a evaluării modului în care au privit această sarcină transmisă de premier urmează să fie centralizate la nivelul Secretariatului General, preluate din corespondenţa oficială şi apoi analizate ca atare”, a spus Cărbunaru, după şedinţa de Guvern.

Pe 14 septembrie, premierul Nicolae Ciucă a solicitat ca în două săptămâni să fie prezentat în Guvern un plan privind reducerea risipei de energie la nivelul instituţiilor statului.

“Vă rog ca aceste posibilităţi să se concretizeze în măsuri la nivelul fiecărui minister, măsuri care să fie prezentate, n-am să zic în şedinţa de Guvern viitoare, pentru că o săptămână probabil necesită o analiză la nivelul fiecărui minister. Dar la şedinţa de Guvern de peste două săptămâni vreau să avem o prezentare a acestui plan la nivelul Guvernului şi fiecare minister să-şi ia măsuri, astfel încât să putem să fim un exemplu în ceea ce priveşte reducerea risipei la nivelul instituţiilor statului”, a spus premierul la acea dată, potrivit Agerpres.

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (08/12/2022)

Raspunsuri la intrebarile primite din partea comunitatii de investitori

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (08/12/2022)

Disponibilitate vot online si program AGOA 16/19.12.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2022)

Document informare - alocare actiuni