Update articol:

Sute de fonduri de capital de risc promit să lucreze din nou cu Silicon Valley Bank dacă va fi găsit un nou proprietar

Silicon Valley Bank (SVB)
  • Peste 300 de firme de capital de risc au semnat o scrisoare prin care spun că ar fi dispuse să lucreze cu Silicon Valley Bank cu un nou proprietar, cu condiția să fie capitalizată în mod corespunzător.

  • Autoritățile de reglementare au închis SVB vineri.

  • Falimentul SVB marchează cel mai mare din sectorul bancar din SUA de la criza financiară din 2008 și al doilea ca mărime din toate timpurile.

Peste trei sute de firme VC (fonduri cu capital de risc) au semnat o declarație comună prin care promit că vor face din nou afaceri cu Silicon Valley Bank dacă aceasta este „cumpărată și capitalizată corespunzător”, după ce instituția financiară a intrat vineri în faliment.

Autoritățile de reglementare au închis SVB și i-au confiscat depozitele vineri, după ce acţiunile SVB au scăzut dramatic, iar firma s-a confruntat cu retrageri mari de depozite.

Înaintea falimentului băncii, directorul general al SVB, Greg Becker, a anunțat nevoia bruscă de a strânge 2,25 miliarde de dolari pentru a susține bilanțul instituției financiare. Joi a urmat un val dramatic de retrageri de depozite.

Acțiunile băncii s-au prăbușit și au fost oprite de la tranzacţionare vineri, înainte ca autoritățile de reglementare din California să preia controlul asupra băncii.

Falimentul SVB este cel mai mare din sectorul bancar din SUA de la criza financiară din 2008 și al doilea ca mărime vreodată.

Unele fonduri de risc și-au retras proprii bani și au instruit companiile din portofoliu să-și retragă depozitele de la SVB înainte de faliment. Se pare că Founders Fund, USV și Coatue au fost printre cei care au făcut acest lucru.

Alți investitori de risc au spus că aceste directive ale firmelor influente, chiar dacă prudente într-un fel, au contribuit la falimentul unei bănci care a fost un partener financiar de încredere pentru startup-urile tehnologice și firmele care investesc în ele timp de decenii.

Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) va acoperi până la 250.000 USD per deponent și poate începe să plătească deponenților în conformitate cu acest plafon încă de luni.

După cum a anunţat CNBC, nume mari din tehnologie și finanțe au cerut guvernului federal să ia măsuri dramatice pentru a proteja deponenții care nu sunt sub plafonul asigurat de 250.000 de dolari. Principala lor preocupare este că eșecul de a proteja depozitele de peste 250.000 USD ar putea cauza o pierdere a încrederii în alte bănci mijlocii.

Firmele de risc, inclusiv Accel, Cowboy Ventures, Greylock, Lux Capital și Sequoia s-au numărat printre cele 325 de firme care au semnat scrisoarea de sâmbătă seara din California, exprimându-și dorința de a lucra din nou cu SVB sub un nou proprietar.

Investitorii imploră guvernul să intervină după falimentul Silicon Valley Bank

 

 

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii