Update articol:

Cătălin Deaconescu, consilier general PNL: Tunul lunii iunie al primarului Firea – desființarea Depoului Victoria, iar terenul (3,5 ha pe strada Mexic) – dat Societății de Transport București ca să-l valorifice

Primăria Bucureşti vrea să desființeze depoul din Piața Victoriei (strada Mexic, nr 19) și să mute tramvaiele la depoul din Titan, iar terenul aflat în centrul Capitalei, rămas liber, aproape 35.000 mp, va ajunge, printr-o majorare de capital,  la Societatea de Transport București (STB).

Societatea de Transport București (STB) va putea obţine venituri suplimentare în urma acestei majorări, respectiv va putea încheia contracte de administrare, asociere în participațiune, parteneriate public private. 

Proiectul de Hotărâre ce urmează să fie supus aprobării Consiliului General în ședința de miercuri spune: ”Se aprobă trecerea din domeniul public al Municipiului Bucureşti în domeniul privat al Municipiului Bucureşti a imobilului situat în București, strada Mexic nr. 19 – Depou Victoria, compus din teren în suprafață de 34.748 mp și construcții. Se acordă mandat special reprezentanţilor Municipiului Bucureşti în Adunarea Generală a Acționarilor societății Societatea de Transport Bucureşti STB S.A. să aprobe majorarea capitalului social în condițiile stipulate în art. 215 din Legea 31/1990 în vederea obţinerii de către STB S.A. de venituri proprii, să aprobe relocarea activității Depoului Victoria pe amplasamentul actualului Depou Titan, precum și să aprobe actualizarea Actului Constitutiv al Societăţii de Transport Bucureşti STB SA”. 

La rândul său, Cătălin Deaconescu, consilier general PNL, susţine: 

“Tun de zeci de milioane de euro!
Așa cum ne-a obișnuit, aproape la fiecare ședință de Consiliu primarul general propune cel puțin o hotărâre controversată. De data aceasta, tunul lunii iunie este propus la punctul 29 pe Ordinea de zi. (http://www4.pmb.ro/…/sedin…/ordinea_de_zi/db/29_20190626.pdf)

Concret, STB(RATB) dorește să renunțe la depoul de tramvaie de lângă Piața Victoriei, pe care îl consideră ”generator de trafic”. Nu discut aici decizia de bussines a STB, dar nu cred că traficul din zona Victoriei are de suferit dacă câteva tramvaie pleacă în cursă la 4.30 dimineața sau se retrag la depoul după ora 11 noaptea.

Prin această decizie a STB se «eliberează» un teren de aproape 3,5 ha în zona zero a Capitalei, teren care valorează câteva zeci de milioane de euro și pe care la începutul mandatului doamna Firea anunța că va construi locuințe de serviciu.


Astăzi, însă, Direcția Generală de Investiții ne spune că «nu are prevăzute proiecte de investiții aprobate sau intenția realizării unor astfel de proiecte». Adică, deși municipalitatea are la dispoziție un astfel de teren unic în mijlocul Bucureștiului, nu știe ce să facă cu el: nu poate propune realizarea unei parcări, a unei școli sau au unui parc. Toate acestea în condițiile în care jumătate din companiile ilegale ale doamnei Firea își propun să cumpere terenuri și clădiri de zeci de milioane de euro.

Primarul general nici măcar nu își asumă realizarea unui parteneriat cu un dezvoltator imobiliar, astfel încât să ajungă să primească un număr de unități locative cu care ar mai putea rezolva o parte din cele peste 20.000 de cereri înregistrate! Deși se plânge cu toate ocaziile că a reușit împreună cu guvernul PSD să aducă Bucureștiul în faliment «nedeclarat», doamna Firea nici măcar nu își asumă să scoată terenul respectiv la vânzare, printr-o procedură competitivă și transparentă, și astfel să mai echilibreze bugetul municipalității!

Așa că primarul general se spală pe mâini și propune ca terenul respectiv să fie «valorificat» de către STB «în vederea obținerii de venituri proprii». Ce fel de venituri proprii? STB nici nu catadicsește să prezinte vreun studiu din care se aflăm ce intenționează, prin ce procedură, ce venituri va obține și pe ce perioadă!

După «afacerea» Verdi, după capitalizarea cu sute de milioane de euro a companiilor ilegale, această propunere mi se pare a fi tunul de sfârșit de mandat al majorității PSD-ALDE! Sau poate că în următoarele luni vom vedea unele și mai și…”

BVBStiri BVB

PREBET SA AIUD (PREB) (28/05/2020)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (28/05/2020)

Hotarari AGA E 28.05.2020

ALRO S.A. (ALR) (28/05/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

OMV PETROM S.A. (SNP) (28/05/2020)

30 de statii de incarcare rapida pentru masini electrice in benzinariile OMV