Update articol:

China: Demiteri în districtul din Beijing unde a fost depistat un focar de coronavirus

China a demis mai mulţi oficiali locali dintr-o suburbie a Beijingului unde a izbucnit un focar de coronavirus la o mare piaţă, stârnind temeri privind un al doilea val în capitală, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Vicepremierul districtului Fengtai din sud-vestul capitalei, unde se află piaţa Xinfadi, Zhou Yuqing, a fost demis din funcţie pentru ‘neîndeplinirea sarcinilor’ şi este în prezent investigat, a relatat portalul de ştiri HK01, citând autorităţi locale.

Secretarul comisiei Partidului Comunist pentru municipalitatea Huaxiang, din districtul Fengtai, Wang Hua, şi managerul general al Xinfadi, Zhang Yuelin, au fost de asemenea demişi în urma apariţiei focarului.

Districtul Fengtai a fost plasat în “stare de război”, potrivit liderului local Chu Junwei: 11 cartiere au fost izolate şi au fost ridicate baraje rutiere.

Autorităţile au colectat peste 40.000 de probe de la locuitorii din aceste comunităţi, dar şi aproape 30.000 de probe de la persone care au vizitat Xinfadi în ultimele 14 zile. Până acum, circa 19.000 dintre aceste probe au fost supuse unor teste pe bază de acid nucleic.

China a raportat luni 49 de noi cazuri de coronavirus la nivel naţional, conform autorităţilor sanitare. Dintre aceste, 36 au fost diagnosticate la Beijing, care a raportat o creştere de 79 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele trei zile.

Xinfadi este cea mai mare piaţă de produse agricole din China în funcţie de valoarea tranzacţiilor şi asigură 90% din legumele şi fructele pentru locuitorii capitalei. 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020