Update articol:

China se așteaptă ca noul focar de Covid să se agraveze în zilele următoare

China beijing China

Noile infecții cu Covid-19 din China vor crește în zilele următoare, iar zonele afectate de epidemie ar putea continua să se extindă, a declarat un oficial din domeniul sănătății, potrivit Bloomberg.

Actualul focar din China este cauzat de varianta Delta din străinătate, a declarat Wu Liangyou, un oficial al Comisiei Naționale de Sănătate, în cadrul unui briefing de duminică, la Beijing.

Valul de infecții s-a extins în 11 provincii din 17 octombrie, a declarat Mi Feng, purtătorul de cuvânt al comisiei, în cadrul briefingului. Majoritatea persoanelor infectate au istoric de călătorie între regiuni, a spus Mi. El a cerut zonelor care au fost afectate de pandemie să adopte „starea de urgență”.

Unele orașe din provinciile Gansu – inclusiv capitala sa Lanzhou – și Mongolia Interioară au oprit serviciile de autobuz și taxi din cauza virusului, potrivit lui Zhou Min, un oficial la ministerul transporturilor.

China a raportat sâmbătă 26 de noi infecții locale confirmate cu Covid-19, inclusiv șapte în Mongolia Interioară, șase în Gansu, șase în Ningxia, patru în Beijing, una în Hebei, una în Hunan și una în Shaanxi, potrivit Comisiei Naționale de Sănătate. Alte patru cazuri asimptomatice locale au fost raportate în Hunan și Yunnan.

Răspândirea variantei Deltei în Asia încetinește eforturile guvernelor de a-și redeschide economiile. Singapore a anunțat sâmbătă că numai angajații care sunt complet vaccinați sau s-au recuperat de la Covid-19 în ultimele 270 de zile se pot întoarce la locul de muncă de la 1 ianuarie. Guvernul a prelungit săptămâna trecută alte restricții privind virusul cu încă o lună, deoarece cazurile continuă să crească chiar și cu peste 84% din populație complet vaccinată.

În Beijing, capitala Chinei, epidemia s-a extins la trei districte, inclusiv Haidian, un centru științific, a declarat, duminică, într-o conferință de informare, Pang Xinghuo, vice-șeful Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Beijing.

Cinci noi cazuri locale confirmate de Covid și unul asimptomatic au fost raportate de sâmbătă la prânz până duminică, ora 15, a spus Pang.

Beijingul va anula un maraton programat inițial pentru 31 octombrie din cauza virusului, a informat Beijing Daily.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (25/05/2022)

Decizie favorabila a Curtii de Apel Bucuresti referitoare la One Peninsula

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (25/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

PROMATERIS S.A. (PPL) (25/05/2022)

Promateris atrage o noua finantare cu fonduri nerambursabile norvegiene