Update articol:

China se pregătește pentru un posibil focar COVID-19 la scară largă (documente ale Partidului Comunist)

china Yuanul chinez

Regimul de la Beijing a notificat autoritățile locale să se pregătească pentru un focar pe scară largă de COVID-19, potrivit unor documente  interne obținute de Chinese Epoch Times.

Un document, intitulat „Aviz de consolidare suplimentară a prevenirii epidemiei” a fost emis de Consiliul de stat al regimului chinez și transmis  de guvernul provinciei Fujian autorităților locale la 30 septembrie. Celălalt este un „Aviz de prevenire a epidemiei de Ziua Națională” emis de Consiliul de Stat în 1 octombrie și distribuit de către oficialii provinciei Fujian autorităților locale. Ambele documente sunt marcate „extra urgent”.

Cele două notificări solicită pregătiri sporite pentru un răspuns de urgență la focar, Partidul Comunist Chinez (PCC) propunând cel puțin două standarde pentru autoritățile locale.

Unul este construirea unor centre de izolare, autoritățile locale fiind obligate până la sfârșitul lunii octombrie să creeze facilități de cel puțin 20 de camere la 10.000 de persoane. Dimensiunea fiecărui centru de izolare trebuie să fie mai mare de 100 de camere.

Conform datelor publice, populația provinciei Fujian în 2020 era de 41,54 milioane. Începând cu 19 septembrie, provincia a înființat 35.691 de camere de carantină în 296 de locații centrale.

Pe baza standardului stabilit în aviz, provincia Fujian va trebui să construiască cel puțin 83.000 de camere de carantină până la sfârșitul lunii octombrie, adică aproximativ 47.000 de camere în mai puțin de o lună.

Potrivit unui expert, cerințele pentru locurile de carantină COVID-19 relevă situația reală a pandemiei în China.

Sean Lin, fost cercetător în virologie la Institutul de Cercetări al Armatei SUA, a declarat pentru The Epoch Times: „Aceasta reflectă îngrijorarea PCC cu privire la creșterea epidemiei. (n.r. Autorităţile) trebuie să fi ascuns adevărata dimensiune a epidemiei în China continentală, altfel nu ar emite brusc un aviz național de pregătire pentru situații de urgență”.

„Avizul de consolidare suplimentară a prevenirii epidemiei” necesită stabilirea unui sistem de control pe cinci straturi.

Se afirmă: „Cadrele PCC din oraş, personalul rețelei comunitare, lucrătorii medicali de bază, poliția și voluntarii vor implementa în comun măsuri pentru prevenirea epidemiei comunitare”, cum ar fi „implementarea strictă (prevenirea și controlul comunității)” sau lock-down-ul comunităților rezidențiale.

Lin a spus că sistemul de control este de fapt să înăsprească managementul social în zonele locale și „scopul PCC este să înăsprească controlul”.

„Dacă nu există un test de acid nucleic pentru Covid 19, toate măsurile PCC de prevenire a epidemiei sunt aceleași cu campaniile politice. De exemplu, puteți fi pus în carantină în orice moment și mutat într-un centru de izolare. Și centrele de carantină pot fi, de asemenea, un loc de persecuție politică ”, a spus Lin.

„Indiferent cine sunteți, atâta timp cât PCC spune că aveti un rezultat pozitiv la un test de acid nucleic, acesta vă va priva de toate drepturile dumneavoastră. Locurile de carantină ale PCC sunt de fapt o formă alternativă de lagăr de concentrare”.

 

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)