Update articol:

China testează tehnologia blockchain, după represiunea împotriva criptomonedelor

china Yuanul chinez

* Beijing și Shanghai se numără printre orașele desemnate de China pentru a testa aplicațiile blockchain. * În 2019, președintele Xi Jinping a cerut Chinei „să profite de oportunitățile” oferite de blockchain, oferindu-și sprijinul personal tehnologiei. * Departamentele guvernamentale locale, universitățile, băncile, spitalele, companiile auto și firmele de energie se numără printre cele 164 de entități alese de China pentru a realiza aplicații de probă blockchain.

 

China a desemnat unele orașe și entități care să testeze aplicații blockchain, subliniind importanța pe care Beijingul o acordă acestei tehnologii în special, potrivit CNBC.

În 2019, președintele Xi Jinping a cerut Chinei „să profite de oportunitățile” oferite de blockchain, oferindu-și sprijinul personal tehnologiei.

Capitala chineză Beijing și mega-orașul Shanghai, precum și Guangzhou din sud fac parte din proiectele pilot. Departamentele guvernamentale locale, universitățile, băncile, spitalele, companiile auto și firmele de energie se numără printre cele 164 de entități alese de China pentru a realiza aplicații de probă blockchain.

Blockchain s-a referit inițial la tehnologia care a stat la baza criptomonedei bitcoin. Este un registru de activitate public, inviolabil și imuabil. De asemenea, este „descentralizat”, ceea ce înseamnă că nu este condus sau deținut de o singură entitate.

Dar definiția blockchain-ului s-a extins, deoarece multe industrii diferite caută să folosească tehnologia pentru o varietate de aplicații. Alte nume precum „tehnologia registrului distribuit” sau DLT sunt acum adesea folosite și prezintă diferențe față de blockchain-ul original bitcoin. Totuși, ideea unei singure evidențe autentice de activitate este atractivă.

Autoritatea de reglementare a spațiului cibernetic din China, împreună cu alte autorități de reglementare, a emis o notificare duminică în care le-a cerut autorităților de reglementare la nivel de provincie să „profite pe deplin de rolul blockchain” în domenii precum partajarea datelor, optimizarea proceselor de afaceri și reducerea costurilor de operare.

Toate unitățile pilot ar trebui „să acorde prioritate adoptării tehnologiilor software și hardware blockchain”, se spune în anunț.

Utilizarea blockchain-ului în China vine după ce anul trecut a reînnoit o represiune împotriva tranzacționării și mineritului cu criptomonede. Beijingul consideră bitcoin și alte monede digitale ca o amenințare la adresa stabilității financiare.

Între timp, Banca Populară a Chinei continuă cu lansarea unei versiuni digitale a yuanului. Cu toate acestea, nu este o criptomonedă descentralizată precum bitcoin. Acesta va fi controlat și emis de banca centrală chineză.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022