Regiunea Mongolia Interioară a Chinei a propus pedepse pentru companiile și persoanele fizice implicate în exploatarea monedei digitale.
Companiilor de telecomunicații implicate în minerit li se pot revoca licențele comerciale, în timp ce companiile de cloud computing ar putea fi blocate de la politicile guvernamentale preferențiale.
Poziția dură a Mongoliei Interioare în ceea ce privește mineritul a început în martie, după ce a anunțat planurile de a interzice noi proiecte miniere de criptomonede și de a închide activitatea existentă pentru a reduce consumul de energie.
Regiunea Mongolia Interioară din China a propus pedepse pentru companiile și persoanele implicate în extracția monedei digitale, potrivit CNBC. Miscarea vine după ce vicepremierul chinez Liu He a declarat săptămâna trecută că este necesar să „împiedice comportamentul minier și comercial al Bitcoin” pentru a preveni „transmiterea riscurilor individuale în domeniul social”.
Aceste comentarii au fost văzute ca fiind intențiile Beijingului de a continua o represiune de patru ani a tranzacțiilor bitcoin și a altor activități legate de criptomonede.
Propunerile din Mongolia Interioară vizează companii de telecomunicații și firme de internet care se ocupă de extragerea de monede virtuale. Comisia de Dezvoltare și Reformă a Mongoliei Interne a declarat că astfel de companii ar putea avea revocate licențele de afaceri dacă se va constata că sunt implicate în minerit.
Firmele de cloud computing-ul sau centrele de date ar putea avea revocate politicile preferențiale de sprijin guvernamental de care se bucură în prezent.
Există, de asemenea, pedepse dure pentru persoanele implicate în spălarea banilor pentru strângerea de fonduri prin intermediul monedelor digitale.
Poziția dură a Mongoliei Interioare în ceea ce privește mineritul a început în martie, după ce a anunțat planurile de a interzice noi proiecte miniere de criptomonede și de a închide activitatea existentă pentru a reduce consumul de energie. Regiunea nordică a Chinei nu a reușit să îndeplinească obiectivele de utilizare a energiei de la Beijing din 2019 și ulterior a stabilit planuri de reducere a consumului de energie.
În cazul bitcoinului, minerii folosesc calculatoare special create pentru a rezolva puzzle-uri matematice complexe care permit efectiv să se întâmple o tranzacție bitcoin. Acești mineri sunt recompensați în bitcoin. Deoarece computerele sunt de mare putere, consumă multă energie.
Mineritul Bitcoin consumă aproximativ 112,57 terrawatt-ore pe an de energie, mai mult decât țări întregi, cum ar fi Filipine și Chile, conform Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index, un proiect al Universității din Cambridge.
China reprezintă aproximativ 65% din extracția mondială de bitcoin. Datorită energiei sale ieftine, Mongolia Interioară reprezintă aproximativ 8% la nivel global, o pondere mai mare decât SUA.
Poziția dură a Chinei față de criptomonede nu este nouă. China a închis schimburile locale de criptomonede în 2017 și, în același an, a interzis așa-numitele oferte inițiale de monede (ICO). Dar traderii au continuat să opereze pe continentul chinez, deși schimburile s-au mutat în exterior.
Examinarea mineritului bitcoinului din Mongolia interioară vine în mod special în timp ce China încearcă să devină ecologică. Președintele Xi Jinping a declarat anul trecut că țara vizează emisiile maxime de dioxid de carbon până în 2030 și neutralitatea carbonului până în 2060.
Însă un studiu publicat în revista Nature Communications în aprilie arată că mineritul bitcoin ar putea „submina efortul de reducere a emisiilor” care are loc în țară.
Consumul de energie al operațiunilor miniere de bitcoin a fost repus în centrul atenției la începutul acestei luni, după ce CEO-ul Tesla, Elon Musk, a declarat că producătorul de mașini electrice va înceta să accepte moneda digitală pentru achiziții, invocând preocupări de mediu. Acest lucru a venit după ce Tesla a dezvăluit în depunerea de reglementare din februarie că a cumpărat 1,5 miliarde de dolari din criptomonedă și a planificat să permită clienților să facă achiziții cu bitcoin.
Luni, Musk a declarat într-un tweet că s-a întâlnit cu minerii nord-americani de bitcoin și „s-au angajat să publice utilizarea actuală și planificată a surselor regenerabile”.