Update articol:

Chinezii de la HNA, cel mai mare acţionar de la Deutsche Bank, vor să îşi vândă întreaga participaţie

Cel mai mare acţionar de la Deutsche Bank, conglomeratul chinez HNA Group Co., intenţionează să îşi vândă întreaga participaţie pe care o deţine la banca germană, informează Bloomberg, citând surse din apropierea acestui dosar, potrivit Agerpres.

Conform surselor, HNA Group Co., care deţine aproape 8% din drepturile de vot de la Deutsche Bank, a şi început procedurile pentru vânzarea acestor acţiuni, ca răspuns la solicitările Guvernului de la Beijing de a se concentra pe afacerile din domeniul transportului aerian. Deocamdată nu este clar cât va dura procedura de vânzare, pentru că HNA deţine acţiuni la Deutsche Bank printr-o serie de instrumente financiare derivate.

Nici HNA şi nici Deutsche Bank nu au dorit să comenteze aceste informaţii care au fost confirmate şi de Wall Street Journal.

Vânzarea participaţiei deţinute de HNA ar pune noi presiuni pe Deutsche Bank, ale cărei acţiuni sunt în scădere după mai multe eforturi de relansare fără succes şi ar putea funcţiona ca un catalizator pe fondul speculaţiilor privind o fuziune cu o altă bancă germană. Fondul american Cerberus Capital este un investitor important la Deutsche Bank şi la rivalul Commerzbank AG, ceea ce în trecut a dat naştere la speculaţii că ar susţine o fuziune.

HNA Group Co., proprietarul unei companii aeriene şi al unui lanţ de hoteluri, a achiziţionat mai multe afaceri şi participaţii la companii în valoare de aproximativ 40 de miliarde de dolari printr-o campanie agresivă de achiziţii derulată în perioada 2015-2017. În prezent însă, HNA vrea să vândă cea mai mare parte a investiţiilor făcute peste hotare în ultimii ani.

BVB | Știri BVB

PATRIA BANK S.A. (PBK) (24/07/2024)

Contractare imprumut EIB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/07/2024)

Proces de oferta publica de cumparare in cadrul programului de rascumparare

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/07/2024)

Semnarea contractului FEED 2 pentru dezvoltarea proiectului

PREFAB SA (PREH) (24/07/2024)

Prelungire mandat Director General

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (24/07/2024)

Webcast/teleconferinta investitori si analisti Rezultate S1 2024