Update articol:
Vimetco Extrusion, subsidiara din aval a ALRO, celebrează 15 ani de activitate 

Cifra de afaceri cumulată a Vimetco Extrusion a atins un nivel de peste 3 miliarde RON în ultimii 15 ani; investiții de aproape 140 milioane RON

  • Vimetco Extrusion a realizat investiții în valoare de aproape 140 milioane RON în noi tehnologii, în eficientizarea și îmbunătățirea capacității de producție, în creșterea utilizării durabile a resurselor naturale, eficientă energetică și formarea profesională a angajaților;

  • Capacitatea actuală de producție este de 25.000 de tone pe an cu planuri de extindere la 35.000 de tone pe an până la finalul anului 2022;

  • Producția totală cumulată a atins un nivel de aproape 285.000 de tone de produse extrudate în această perioada, iar compania are în prezent o forță de muncă de 330 de angajați;

  • Vimetco Extrusion a înregistrat o evoluție impresionantă a producției, de la 5.000 de tone produse în 2007, din care 10% profile cu valoare adăugată, la peste 25.000 de tone în 2021 cu peste 56% produse cu valoare adăugată mare și foarte mare;

  • În ultimii 15 ani, Vimetco Extrusion a plătit taxe locale în valoare de peste 76 milioane RON.

 

 ALRO S.A. (BVB: ALR, “Compania” sau “ALRO”), unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitatea de producție, anunță că Vimetco Extrusion, filiala din aval a ALRO, responsabilă de linia de afaceri cu produse extrudate în cadrul grupului, celebrează 15 ani de activitate în România.

„Vimetco Extrusion nu numai că a înregistrat o creștere stabilă într-o industrie competitivă și marcată de provocări, dar a acționat într-o manieră sustenabilă timp de peste 15 ani și a devenit o companie care produce pentru cele mai sofisticate industrii din toată Europa și SUA”, a declarat Marian NĂSTASE, Președintele Consiliului de Administrație al ALRO, adăugând: „Aceste rezultate nu sunt doar remarcabile, dar ar trebui să fie și recunoscute că atare, mai ales atunci când noi, că societate, beneficiem cel mai mult de pe urmă lor”.

Vimetco Extrusion a fost și continuă să fie activă în mediul de afaceri și participă în fiecare an la târguri internaționale și de prestigiu în domeniul aluminiului. Compania este membră a Asociației Europene a Aluminiului (European Aluminium Association) și s-a alăturat Inițiativei AȘI (Aluminium Stewardship Inițiative) în 2020 cu obiectivul de a contribui la îmbunătățirea sustenabilității în sectorul global al aluminiului, dar și să obțină o creștere durabilă.

„Așa cum am demonstrat încă din 2006, Vimetco Extrusion va continuă să își afirme rolul de lider în dezvoltarea unei afaceri sustenabile și orientate către clienți. Strategia noastră include accesul la cele mai recente tehnologii disponibile, crearea de produse cu valoare adăugată mare și oferirea aceluiași standard de fiabilitate și stabilitate în livrarea produselor”, a declarat Igor HIGER, Președintele Consiliului de Administrație și Director General al Vimetco Extrusion. „Angajații și partenerii companiei reprezintă cel mai mare activ al nostru și, conform viziunii noastre pe termen lung, vom continuă să promovăm colaborarea și inovația pentru a crea fundația viitorului pentru următoarele realizări remarcabile”, a adăugat Igor HIGER.

Igor HIGER
Igor HIGER

Contribuind activ la dezvoltarea unei comunități sănătoase și robuste, Vimetco Extrusion și-a dovedit angajamentul față de acțiuni și inițiative de responsabilitate socială corporativă. VE a acordat mai multe sponsorizări pentru proiecte cu un impact important asupra comunităților locale și sistemului medical, furnizând în același timp produse cu valoare adăugată mare pentru heliporturi construite pe acoperișurile mai multor spitale de urgență din România.

La rândul sau, ALRO a sărbătorit anul trecut al 55-lea an de activitate, perioada în care a atins un nivel al investițiilor de aproximativ 700 milioane USD de la momentul privatizării, o cifra de afaceri anuală de aproximativ 600 milioane USD și peste 4.000 de angajați, cu peste 20.000 de locuri de muncă create indirect și o contribuție anuală de aproximativ 30 milioane USD la bugetul de stat și cel local. 

Companiile care fac parte din Grupul ALRO sunt: ALRO S.A. – producătorul de aluminiu, Alum S.A. – producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. – societatea de extracție a bauxitei, Vimetco Extrusion S.R.L. – producător de aluminiu extrudat, Conef S.A. – societate de tip holding și de management, Global Aluminium Ltd. – societate de tip holding  și Bauxite Marketing Ltd – marketing. Având această structura, Grupul a creat un lanț de producție integrat, asigurând materiile prime pentru ALRO. 

 ALRO este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar și procesat, integrată pe verticală. ALRO este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integrați pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producție instalată de 265.000 tpa, 35.000 de tone pe an de aluminiu reciclat și cu o capacitate de 335.000 de tone pe an de aluminiu turnat.

Principalele piețe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar Compania are exporturi și în SUA și Asia. Combinatul este certificat cu ISO 9001 pentru managementul calității și are certificatele NADCAP și EN 9100 pentru unitățile de producție pentru industria aerospațială, produsele sale respectând standardele de calitate pentru aluminiul primar ale Bursei de Metale din Londra (London Metal Exchange – LME), cât și standardele internaționale pentru produsele laminate plate.

Începând cu dată de 18 martie 2019, Comisia de Indici a Bursei de Valori București a aprobat includerea ALRO (codul ALR) în BET, indicele principal al pieței, iar în BET-TR (indice care include și dividendele distribuite). Acțiunile ALRO au fost listate la Bursă de Valori București încă din octombrie 1997 și ALRO reprezintă prima companie din industria aluminiului prezența în cei doi indici.

Începând cu 16 noiembrie 2020, ALRO este membru al ASI (Aluminium Stewardship Inițiative), o asociație internațională care contribuie la îmbunătățirea durabilității în sectorul global al aluminiului.

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

VRANCART SA (VNC) (30/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

MECANICA CEAHLAU (MECF) (30/05/2023)

Hotarari AGA O & E 30.05.2023